Connect with us

Svensk MMA

FCR 14: Två av Sveriges bästa flugviktare kolliderar i äkta toppmatch!

Publicerat


Nyheter

FCR 14: Två av Sveriges bästa flugviktare kolliderar i äkta toppmatch!

Publicerat 12 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Renato VIdovic Zoran Milic. Foto: Andres Viracca/ Papi Chulo Pictures

Ett möte mellan två av Sveriges bästa flugviktare är nu bokat och klart för Fight Club Rush (FCR) 14! Det rör sig om ett möte mellan Renato Vidovic (4-1) och Zoran Milic (3-1) som nyss blev annonserat av FCR!

FCR 14 äger rum den 26 november på Västerås Arena och kan ses på UFC Fight Pass.

Läs mer

Vinnaren blir framtida titelutmanare?

Bägge fighters har ett förflutet som framgångsrika representanter av det svenska MMA-landslaget, Vidovic kan dock stoltsera med två EM-guld. 

Fighter Centre i Göteborg har fostrat Vidovic, som förlorade sin proffsdebut mot den finske grapplern Tuomas Grönvall i februari 2019. Därefter gick han sin första match i FCR, på organisationens fjärde gala, där han besegrade Eli Elias via brutal knockout i den första ronden. 

Sedan dess har Vidovic radat upp ytterligare tre segrar på hemmaplan i Göteborg i Zone Pro League. Efter vinster mot Jakob Valegren och Rohulla Yousofi ställdes Vidovic mot Binh Son Le i ett göteborgsderby som skulle utse den bästa flugviktaren i stan. Vidovic briljerade och lämnade arenan som segrare via teknisk knockout i den andra ronden. 

Milic inledde sin karriär på Västerås Fight Club men har sedan dess flyttat till Allstars i Stockholm. Han gick match på den allra första svenska galan att sändas på UFC Fight Pass – FCR 8. Där mötte han den finske talangen Hannan Housman och vann via TKO i den andra ronden.

Därefter möttes Milic och rivalen Jonny Touma i deras episka krig på FCR 9 – som utsågs till förra årets bästa svenska MMA-match. Milic förlorade ett jämnt delat domslut 

Sedan dess har Milic återvänt till vinstkolumnen med två underhållande segrar; en knockout mot Anton Larsson och en vinst på domslut mot irländaren Gegard Burns

Fight Club Rush 14: Tillfälligt matchkort

  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Alexander Lööf
  • Bantamvikt: Bilal Tipsaev vs Hecher Sosa
  • Flugvikt: Renato Vidovic vs Zoran Milic

ANNONS

Fler Nyheter