Connect with us

Exklusivt

FCR-mästaren öppnar upp om framtiden: då är jag i UFC

Publicerat

 

Nyheter

FCR-mästaren öppnar upp om framtiden: då är jag i UFC

Publicerat 20 februari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Bernardo Sopai öppnat upp om första titelförsvaret, UFC och mer i en exklusiv intervju!

Foto: Daniel Schälander / FCR MMA

På lördag går Fight Club Rush (FCR) 15 av stapeln i Stockholm och den regerande bantamviktsmästaren Bernardo ”The Lion King” Sopai (9-2) kommer göra sitt första titelförsvar på hemmaplan!

Sopai tar sig an den franske strikern Julien Lopez (5-2-1) – en fighter som är stor för viktklassen och som ofta inleder i ett rasande tempo.

Sedan han flyttat till Stockholm och Allstars Training Center har dock Sopai blivit en alltmer komplett fighter. Istället för att rädas av intensiteten som motståndaren medför så välkomnar han det.

– Han är en bra striker, en bra fighter, han försöker avsluta, han kör på hårt från första minuten, berättar Sopai för Maximum Sports. Jag gillar detta, vi har en bra fight!

– En fight är en fight, men jag ser inga faror, förklarar Sopai om motståndaren. Jag känner mig riktigt, riktigt bra, så jag behöver inte vara rädd för något.

Sopai vann titeln efter att ha knockat Örebrofightern Karlen Minasian i den andra ronden på FCR 13. Hittills har endast en av de som Sopai besegrat klarat sig tiden ut.

Med tanke på att Lopez gärna lämnar poängdomarna utanför ekvationen så finns det goda anledningar att de inte behövs för denna titelmatchen.

Läs mer: UFC 284: Resultat – Makhachev försvarar titlen, Rodriguez briljerar

Bernardo Sopai: ”Jag ska till UFC, snart!”

Sopai är talangfull, karismatisk, ståtlig – och endast 22 år gammal! Han spås en lysande framtid och många har viskat om en nära framtid i UFC. ’

Även om han fokuserar på Lopez härnäst så siktar Sopai på att hålla sig aktiv och tror att det leder till UFC förr snare än senare.

– Jag tror inte jag är långt ifrån [UFC], säger Bernardo Sopai. Jag tror att jag behöver två, kanske tre vinster till. jag ser fram emot att få det att hända. I år vill jag gå kanske tre matcher i FCR, så vi får se. I år eller nästa år [är jag i UFC], men jag ska dit, snart!

Allstars har producerat fler svenska UFC fighters än något annat gym i Sverige. Det finns goda anledningar att tro att Sopai tävlar där inom en nära framtid.

Läs också:

Lyckas Bernardo Sopai försvara titeln på FCR 15?

ANNONS

Fler Nyheter