Connect with us

Exklusivt

Fernando Flores: därför är matchen på CAGE ”en personlig sak”

Publicerat

Fernando Flores Foto Andres Viracca


Nyheter

Fernando Flores: Därför är matchen på CAGE ”en personlig sak”

Publicerat 20 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Det finns mycket på spel för den norrländska veteranen Fernando Flores i helgen. 

Fernando Flores Foto Andres Viracca

Under en längre tid har MMA-fokuset i Sverige främst legat på Stockholm, Malmö och Göteborg. Under de senaste åren har dock klubbar från mindre städer börjat etablera sig som krafter att räkna med i MMA-Sverige. 

Fansen brukar vänta sig underhållning när fighters från Västerås Fight Club dyker upp. Halmstad MMA levererar spännande fighters av olika slag och klubbar som Kingpin Jönköping och Nissafors Fit & Fight producerar morgondagens talanger. 

Renyi i Umeå har funnits länge men trots den låga temperaturen är klubben numera glödhet. 

”Krävs mycket uppoffringar”

Medan unga talanger som Theodor Berggren utan tvekan återinför Renyis plats på kartan är veteranen Fernando ”El Toro” Flores (9-9) utan tvekan en av de som varit mest aktiv i att representera klubben på sistone. 

– Vi har en mindre förening och en skön gemenskap, säger Flores till Maximum Sports. Vi är några i föreningen som verkligen brinner för kampsporten och vill att den ska växa och vi som vill tävla representerar Umeå och Norrland.

– Det krävs mycket uppoffringar runt om i livet och [kampsport] blir en livsstil. Där många av oss i Renyi hjälper varandra, driver med varandra, tränar ihop med varandra för att kunna bli duktiga kampsportsutövare.

Sist Flores tävlade var mot den finska veteranen Jerry Kvarnström på Superior Challenge 23 förra året. ”El Toro” levde upp till sitt smeknamn (tjuren) med intensiv press och slagkombinationer. 

När matchen väl hamnade på mattan var dock den erfarne finnen livsfarlig och Flores tvingades klappa ut till en rear naked choke i den andra ronden. 

Det var ett tungt nederlag – men en mycket lärorik upplevelse. 

– Alla matcher lär man sig något och denna match lärde jag mig också, förklarar Flores. Från att ha varit väldigt dominant så gör jag ett misstag som kostar mig hela fighten. Jag letade avslutet för mycket mot en motståndare som är en bra avslutare i grappling.

Läs mer:

”Blir en personlig sak”

Flores lever upp till det orädda ryktet som Renyi har byggt upp. Hans lagkamrat Anton Larsson är känd för att ta matcher på kort notis och det är en djärv inställning som ”El Toro” delar. 

Nu på lördag under finska CAGE MMA 54 i Helsingfors kommer Flores att kliva in på kort varsel mot estländske Sten Saaremae (5-3). Det är en riskabel match mot en tuff motståndare – precis en sådan utmaning som Flores välkomnar. 

– Han skulle ha mött Robert [Nyström], men möte en annan kille istället. Han verkar ha snabba händer, en fin jabb och jobbar bra på utsidan. Hans styrkor verkar vara att han kan kontrollera sin längd med sin boxning.

Att ta matchen hade dock en personlig påverkan. Det innebär att Flores kommer missa sin sons födelsedag.  Det är dock enbart något som motiverar ”El Toro” ytterligare. 

– Jag kommer göra allt för att vinna eftersom min första son fyller år den dagen och för mig blir det en personlig sak att ta hem vinsten till min familj. 

En återkomst till vinstkolumnen är inte det enda som norrlänningen jagar. Han vill hålla sig aktiv och helst säkra ett par avslut -helst med sin bästa submission: Anaconda Choke.

– Mina mål för detta år är att gå en till tre matcher, men ett anaconda avslut skulle sitta fint också, avslutar Fernando Flores. Även om jag lägger ner en del tid på träningen så har jag fullt upp hemma med alla barnen och livet som föräldrar och att vara en närvarande pappa är det viktigaste, eftersom jag vill finnas där för alla barnen och jag vill ge de en ingång i någon sport och att de tar hand om sig via idrott.

Hur går det för Fernando Flores mot Sten Saaremae på CAGE MMA 54? 

 
Fernando Flores Foto Stefan Romare, Andres Viracca

Annons

Fler Nyheter