Connect with us

Hetast Just Nu

Guram får stormatch mot f.d topprankad fighter i Brasilien!

Publicerat

Guram Kutateladze. Foto_ Stev Bonhage

 

Nyheter

Guram får stormatch mot f.d topprankad fighter i Brasilien!

Publicerat 3 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Guram Kutateladze. Foto_ Stev Bonhage

Den svenske UFC-lättviktaren Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze (12-3) får i synnerhet inga enkla matcher, nu har han bokats för en match mot Thiago Moises (16-6)!

Mötet sker på UFC 283 i Rio de Janeiro den 21 januari. Frontkick.Online var först med att rapportera nyheten. Galans huvudmatch kommer i dagsläget att bestå av det fjärde och avgörande mötet om flugviktstiteln mellan Deiveson Figureido och Brandon Moreno.

Läs mer

Två jämna domslut mot divisionens toppskikt

Guram flyttade från Georgien till Sverige och blev snabbt en kraft att räkna med på den svenska MMA-scenen. Imponerande matcher i lokala organisationer ledde till ett kontrakt med Brave CF. Väl där kunde Guram bland annat knocka den forne UFC-fightern Felipe Silva, vilket gav ”The Georgian Viking” ett UFC-kontrakt och match i oktober 2020.

Guram mötte Mateusz Gamrot – före detta dubbelmästare i stororganisationen KSW. Det var en jämn match som gick tiden ut där Guram segrade via delat domslut.

Därefter ställdes Guram mot Damir Ismagulov och återigen blev det en jämn tillställning som avgjordes av poängdomarna. Guram förlorade ett kontroversiellt och kritiserat domslut.

Moises kom in i UFC via Dana Whites Contender Series och utmanade toppskiktet direkt. Han förlorade mot exempelvis Beneil Dariush men slog fighters som Bobby Green och Michael Johnson. I juli förra året fick Moises även en huvudmatch i UFC mot Islam Makhachev – men förlorade via submission i den fjärde ronden.

Moises kommer senast från en submissionvinst över Christos Giagos.

Vem vinner: Guram Kutateladze eller Thiago Moises?

ANNONS

Fler Nyheter