Connect with us

Exklusivt

Guram inför nästa UFC-match: ”Jag får vara mer elak”

Publicerat


Nyheter

Guram inför nästa UFC-match: ”Jag får vara mer elak”

Publicerat 13 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske UFC-lättviktaren Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze (12-3) tog nyligen till sociala medier för att uppmärksamma att en ny match är på gång. Maximum Sports tog nyligen en pratstund med en karismatiske skåningen Guram för att tala om det som skett och det som väntar. 

Guram gick senast match mot Damir Ismagulov på UFC Austin i juni i år. Ismagulov är mycket möjligt den mest underskattade fightern i den historiskt talangrika lättviktsdivsisionen. 

Herrarna gjorde upp i tre fartfyllda, tekniska och jämna ronder, men i slutändan segrade Ismagulov via ett delat domslut. 

Guram anser att han vann matchen – en åsikt som han definitivt inte är ensam om med tanke på hur jämn mötet med Ismagulov var. Det är dock inget som Guram ältar över och han blickar istället framåt. 

– I slutändan är resultat det viktigaste, berättar Guram i intervju med Maximum Sports. Så det är det som står på pappret, det är det som gäller, men jag tycker inte jag förlorade den här matchen. Jag ser mig som vinnare men det är som det är, det är bara att ta smällen, tugga på den, och gå vidare. 

Läs mer

”Vill bara in så fort som möjligt”

I sin UFC-debut mötte Guram polske Mateusz Gamrot – före detta dubbelmästare i den respekterade organisationen KSW. Återigen blev det en jämn tillställning, men Guram segrade i slutändan. 

Sedan dess är Gamrot obesegrad och han har kämpat sig upp genom rankningen i UFC till en toppmatch med Beneil Dariush

Givetvis försöker Guram inte rida på gamla meriter, men samtidigt ser det onekligen bra ut för ”The Georgian Viking” om det går bra för Gamrot i UFC. 

– Ja [det blir bra för mig när det går bra för honom], men jag kan inte hänga på honom, jag kan inte hänga på sådana meriter, förklarar Guram. Jag måste prestera själv, göra mina grejer och göra det som är upp till mig också. Så jag kan inte rida på någon annans namn och det vill jag inte heller. Därför vill jag bara in så fort som möjligt och visa både mig själv men också hela världen vad jag går för.

Guram har aldrig varit en petig fighter vad gäller motståndare. Han har accepterat varenda utmaning som ställts framför honom – en inställning som utan tvekan uppskattas av UFC.

Därför finns det ingen särskild motståndare som lockar Guram mer än någon annan. Han är öppen för allt. 

Efter två jämna matcher som båda två slutat i delat domslut så hoppas Guram på ett mycket mer uppenbart och klart resultat härnäst. 

– Jag får vara lite mer elak, lite mer i huvudet [på motståndaren] nästa gång, säger Guram med ett stort skratt. Så de kommer se mig i huvudet och de kommer aldrig ställa sig där [i buren] igen! Nej, jag skojar! Skämt åsido, jag försöker liksom alltid avsluta mina matcher men ”Are you not entertained?!” Ibland så räcker det inte, lämna det aldrig i poängdomarnas händer.

Det är få saker i världen, särskilt MMA-världen, som kan tas för givet. Men att solen kommer stiga från öst och falla i väst är säkert. Det är även lika säkert att Guram kommer acceptera de motståndarna UFC erbjuder och att han kommer leverera teknisk briljans och underhållning i buren. Oavsett vem som står för motståndet. 

Vem vill du se Guram Kutateladze möta härnäst i UFC? 

ANNONS

Fler Nyheter