Connect with us

Svensk MMA

Guram vill göra snabb comeback – har ett förslag: ”Vad säger ni?”

Publicerat


Nyheter

Guram Kutateladze vill göra snabb comeback till UFC – har ett förslag: ”Vad säger ni?”

Publicerat 20 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Jag mår bra och är redo att återvända till oktagonen”

Efter en svidande, kontroversiell förlust i en jämn match på UFC Austin i helgen är nu Guram Kutateladze mer än redo för att återvända till oktagonen så snart som han har möjlighet att göra det! 

Guram ställdes mot den talangfulla kazaken Damir Ismagulov på huvudkortet i en spännande och jämn match som gick tiden ut. Trots att många inom MMA-världen ansåg att Guram gjort nog för att kamma hem två utav tre ronder förlorade han på delat domslut. 

Nyligen tog Guram till sociala medier för att uttrycka sin önskan om att fightas igen så snart som möjligt och föreslog UFC 281 som äger rum i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten den 22 oktober. 

– Jag mår bra och är redo att återvända till oktagonen så snart som UFC ger mig chansen, skrev Guram på Instagram. Vad säger ni om 22 oktober, [när] UFC återvänder till Abu Dhabi? Jag vill tacka Austin, Texas, UFC, hela teamet, [Dana White], Mr. Hunter och ett speciellt tack till [Sean Shellby] för möjligheten. 

– Obeskrivligt tack till mitt management och team som varit där för mig! Tack Gud för allt. Gud har en plan för oss alla. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Kritiserat domslut, kontroversiell match

Guram har länge varit en av Sveriges mest lovande talanger och förhoppningarna var höga när han gjorde UFC-debut i oktober 2020. Han mötte ingen mindre än Mateusz Gamrot – före detta dubbelmästare i KSW och numera topprankad lättviktare som går huvudmatch denna helg

Det var en jämn match som gick tiden ut men i slutändan segrade Guram via delat domslut. Kort efter det skadade Guram knäet och var borta från oktagonen i drygt två år.

Återkomstmatchen mot Ismagulov omsusades av kontrovers. Efter tre jämna ronder tilldelades Ismagulov segern via delat domslut. Medan man förståeligt kan ge Ismagulov två utav tre ronder var det en poängdomare som dömde alla tre ronder i kazakens favör. 

Denna poängsättning har kritiserats starkt inte minst av den svenske UFC-domaren Anders Ohlsson som kallade det ett ”tjänstefel”, och även den respekterade MMA-journalisten Luke Thomas kallade den poängsättningen förkastlig. Dessutom träffade Guram med ett knä mot kroppen som domaren Herb Dean felaktigt trodde träffade huvudet. Det resulterade i att Guram förlorade en kritisk topposition mot slutet av den tredje ronden. 

Med tanke på hur jämnt det gått till i sina två senaste framträdanden vill Guram säkerligen hålla nästa matchresultat ur poängdomarnas händer. 

Vem borde Guram Kutateladze möta härnäst? 

Annons

Fler Nyheter