Connect with us

Exklusivt

Josefine Knutsson öppnar upp: ”Borde inte ha visat lika stor respekt”

Publicerat


Nyheter

Josefine Knutsson öppnar upp efter Road to the UFC: ”Borde inte ha visat lika stor respekt”

Publicerat mars 14, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Bland det roligaste jag varit med om!”

Efter en lyckad match i Road to the UFC som lämnade blandade känslor och resultat har nu Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) öppnat upp om sina upplevelser, matchen och framtiden.

Knutsson åkte till Singapore där Road to the UFC-matcherna gick i samband med UFC 275. Vinnarna skulle kunna tilldelas ett UFC-kontrakt om prestationen var imponerande nog.

Motståndaren var sydkoreanska Seo Yedam – som bland annat hade mött forne UFC-mästaren Zhang Weili.

Att stå i rampljuset i den världsberömda oktagonen skulle kunna orsaka nervositet och chock. För ”Thunder” var det dock enbart en positiv upplevelse.

-[Det var] stort, nervigt, bland de roligaste jag varit med om (i alla fall att vara där och uppleva hur det var att slåss på en UFC -gala!), säger Knutsson i intervju med Maximum Sports.

Matchen mot Yedam började något avvaktande då svenskan hittade rytmen och distansen. Det var onekligen Knutsson som stod för den starkaste offensiven och de farligaste attackerna.

Det sägs att ”Det krävs två för att dansa tango”. Det stämmer utan tvekan inom MMA. Om en fighter är betydligt mer defensiv och avvaktande kan det bli svårt för motståndaren att stå för allt offensivt.

-Min åsikt om min motståndare var att hon var mer defensiv än vad jag trodde att hon skulle vara, förklarar svenskan. Absolut så förstod jag att hon inte skulle vilja slåss mer än att hon skulle vilja ta ner mig, jobba på mattan, men att hon skulle vara så rörlig i buren som hon var väntade jag mig inte.

Knutsson var i stort sett aldrig hotad och styrde matchen genom alla tre ronder för att sedan kamma hem en solklart vinst via enhälligt domslut.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Inte alls 100% nöjd med min prestation”

Trots en ensidig vinst så lämnade Knutsson matchen med känslor av besvikelse. Hon har tidigare totaldominerat motståndare på sådant sätt att avslutet har hängt löst i luften.

Det skedde dock inte i mötet med Yedam och Knutsson är väldigt medveten om vad hon anser saknades från henens prestation.

– Jag var inte alls 100% nöjd med min prestation, konstaterar ”Thunder”. Jag tror att jag vanligtvis har en vana att springa in mot mina motståndare och jag ville först inte ge henne nedtagningarna i onödan om jag kom in för fort.

– Men jag borde som sagt skärt av hennes rörlighet mer och vågat gå in och anfalla, särskilt när jag väl hade försvarat mig mot hennes första nedtagning. Jag borde inte visat lika stor respekt för hennes nedtagningsgame efter första försvaret.

Hela MMA-Sverige var på tårna inför Knutssons match och hade nästan tagit för givet att en ny, svensk UFC-fighter skulle annonseras kort efter. Matchen mot Yedam var lika ensidig som många hade förutspått, men dessvärre verkar inte prestationen ha räckt till. 

– Jag har faktiskt inte hört något [från UFC] i nuläget, jag har ingen aning. Vi får vänta och se, men vi borde som sagt fått höra något i dagsläget om de varit intresserade med kontrakt. Så jag tror jag får vänta lite till.

Även om vinsten över Yedam inte räckte för ett UFC-kontrakt direkt på plats så har Knutsson nu trots allt visat upp sig för UFC. Hon har dessutom tre raka, imponerande segrar i Fight Club Rush – som sänds på världsledande UFC Fight Pass. 

De kommande månaderna kommer helt enkelt att bestå av en ny marsch mot UFC.

– Mitt mål kommer vara att göra allt för att komma in i UFC, säger Knutsson. Sedan om de anser att jag inte är redo kommer bara tiden utse när jag väl bevisar mig.

De som har sett Knutssons våldsamt dominanta prestationer i Fight Club Rush vet vad hon är kapabel till. Hon körde över The Ultimate Fighter-semifinalisten Lanchana Green i vad som var en skolning rakt igenom.

Road to the UFC kanske inte ledde direkt till organisationen, men Knutsson fick det rampljus hon förtjänar och hennes tid i det rampljuset har bara börjat. 

När gör Josefine Knutsson debut i UFC? 

Annons

Fler Nyheter