Connect with us

Exklusivt

Guram vill ha ny match – här är fem potentiella motståndare

Publicerat

Guram Kutateladze. Foto_ Stev Bonhage


Nyheter

Guram vill ha ny match – här är fem potentiella motståndare

Publicerat 11 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Guram Kutateladze. Foto_ Stev Bonhage

Den svenske UFC-lättviktaren Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze (12-3) är redo för ny match i oktagonen men inväntar motståndare. 

Guram kommer senast från en jämn och kontroversiell poängförlust mot numera topprankade Damir Ismagulov. Trots den jämna matchen var flera kritiska till poängsättningen, även den svenske UFC-domaren Anders Ohlsson

Kort efter nederlaget tydliggjorde Guram sin önskan om att återvända till UFC för en ny match i Abu Dhabi i oktober. Det öppnar dock för frågan: vem borde Guram möta? 

Läs mer

Fem möjliga motståndare för Guram 

Thiago Moises (16-6)

Brasilianske Thiago Moises har tidigare varit topp 15-rankad, men förlorade sin plats efter ett par nederlag. 

Moises är en skicklig grappler med sju vinster via submission, varav två i UFC. Han återvände senast till vinstkolumnen efter att ha strypt ut Christos Giagos redan i den första ronden, varför inte låta brasilianaren och ”The Georgian Viking” göra upp om en topp 15-ranking? 

Mark Madsen (12-0)

Den obesegrade danske brottaren Mark Madsen har hittills ett fläckfritt matchfacit med tolv raka segrar, varav fyra i UFC. Han har representerat det danska OS-landslaget i brottning och han behöver ett stort test, särskilt efter sina två senaste segrar mot Clay Guida och Vinc Pichel. Varför inte köra ett nordiskt derby mellan Sverige och Danmark.

Renato Moicano (16-5-1)

Brasilianaren Renato Moicano har under de senaste åren bytt till lättviktsklassen men har haft något blandade resultat mot eliten i divisionen. Han har dock mött många av de bästa i både lättvikts- och fjäderviktsdivisionen.

Både Moicano och Guram har varit och nosat runt toppen av topp 15, ett möte mellan de skulle kunna säga mycket om framtiden av divisionen.

Joel Alvarez (19-3)

Den långa spanjoren Joel Alvarez såg ut att vara på väg mot toppen som ett ångvält – sedan stötte han på den numera topprankade Arman Tsarukyan och blev blodigt utslagen. 

Trots det har Alvarez visat väldigt mycket potential. Han har vassa armbågar, är stor för viktklassen och hans ground and pound är skoningslös. Det är återigen ett relativt etablerat namn och spanjoren har mycket hajp – som Guram kan stjäla.

Alexander Hernandez (13-5)

Hur man än vänder och vrider på det så har Alexander Hernandez blivit någon av den fighter som fansen älskar att hata. Efter hans glödheta inledning i UFC har han varvat vinster och förluster i sina sju senaste matcher. 

Hernandez uppvisar väldigt blandade resultat, han har ett par imponerande vinster men han har också en tendens att bli avslutad på relativt oglamoröst sätt. Detta skulle lunna vara en riktigt bra match för Guram, som potentiellt möter någon med ett etablerat namn men som också uppvisat svagheter i sitt game. 

Vem tycker du Guram Kutateladze möta härnäst?

Annons

Fler Nyheter