Connect with us

Exklusivt

Jonny Touma inför returmatchen med Zoran Milic: ”Han kommer inte lämna första ronden”

Publicerat


Nyheter

Jonny Touma inför returmatchen med Zoran Milic: ”Han kommer inte lämna första ronden”

Publicerat 3 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Han kommer inte lämna den första ronden”

Den 27 augusti kommer stockholmaren Jonny Touma (4-1) att gå sitt livs största match när han gör upp med rivalen Zoran Milic (3-1) om en vakanta flugviktstiteln i Fight Club Rush (FCR)!

För att säkra den chansen behövde dock Touma återvända till vinstkolumnen. På FCR 10 ställdes Touma mot den obesegrade spanjoren Hecher Sosa och blev knockad i den första ronden av en match som svensken hade svårt att hitta fotfästet i. 

Därefter fick Touma en match i stororganisationen UAE Warriors. Han ställdes mot filippinaren Rey Nacionales i en match där Stockholmssonen utlovade en mer intensiv start än i sina tidigare proffsmatcher – något han levererade!

Touma drog ifrån tidigt, satte intensiv press, och låste ut Nacionales i den allra första ronden. Succén var ett faktum och även Toumas återkomst till vinstkolumnen. 

– När jag var amatör då körde jag lite den stilen, aggressivt direkt, berättar Touma för Maximum Sports. Sedan när jag började köra professionellt så tappade jag bort den stilen lite grann, och jag ville få tillbaks det. Det var perfekt [i matchen mot Nacionales], jag kände igen mig själv. 

Det var många som därefter förväntade sig en lång karriär i UAE Warriors för Touma. Han har arabisk härkomst, något som uppskattas av UAE Warriors – som är baserade i den Förenade Arabemiraten. 

Touma vill dock kunna leda sin egna karriär och valde därför att inte teckna ett kontrakt som låste fast honom. 

– Jag vill inte vara låst någonstans, konstaterar Touma. Jag vill ha öppna dörrar och kunna känna mig fri och ta rätt beslut i karriären. 

Läs mer

Touma om Milic: ”Jag har sett hans matcher, jag är inte imponerad”

Toumas match mot Milic på FCR 9 utmärktes som årets svenska MMA-match år 2021. Det gick vilt till och bägge fighters hade sina stunder, men i slutändan segrade Touma via delat domslut. 

Enligt Touma så kommer det inte alls vara lika jämnt den här gången. 

– Det var en onödigt tuff match, om jag säger så, förklarar Touma. Jag vet att jag är mycket bättre än så, och jag ska visa det också.

Gällande vad han behöver göra för att se till att returmötet inte blir lika jämnt så är Touma väldigt säker på vad som behövs. 

– [Jag behöver] gå tillbaks till riktiga Jonny, säger Touma. 

Sedan de först möttes har Milic gått vidare till att vinna två raka matcher. Först knockade han Anton Larsson och därefter besegrade han den irländska talangen Gerard Burns via enhälligt domslut – ett resultat som Touma inte håller med om. 

– Jag har sett hans matcher, jag är inte imponerad, om man säger så, förklarar Touma om Milics matcher. Jag tycker han förlorade den senaste, vi får se hur han har utvecklats på det här året. 

Inför FCR 13 så har Milic sagt att han kommer säkra segern innan den andra ronden tagit slut. Touma är beredd på att höja insatsen. 

– Då säger jag såhär: han kommer inte lämna den första ronden, säger Touma med ett leende. 

Det kan vara svårt att återskapa den magin som uppstod den första gången dessa talangfulla rivaler gjorde upp. Om de får bestämma så ska poängdomarna definitivt inte behövas den andra gången de gör upp. 

Vem vinner returmatchen: Jonny Touma eller Zoran Milic? 

Annons

Fler Nyheter