Connect with us

Svensk MMA

Josefine Modig inför proffsdebuten: Många har tackat nej till att möta mig!

Publicerat


Nyheter

Josefine Modig inför proffsdebuten: Många har tackat nej till att möta mig!

Pezhman Pars

Publicerat november 10, 2022

By Pezhman Pars

Kalmars egna World Cup-vinnare debuterar i hemmastaden!

Foto: Daniel Schälander /FCRMMA

Det framtida svenska MMA-löftet Josefine Modig ska snart gå sin första match som proffs efter en framgångsrik amatörkarriär. Maximumsports tog en pratstund med den 25-årige kalmariten som kommer göra hemmadebut i Wolf Fight Promotion i Kalmar den 10:e december. Mer om den fighten kan ni läsa om här.

Josefine tränar på Apex Kalmar där hon tränar inför sin kommande fight om en månad.

– Jag var på kampsportsstadion och tränade stående drillar, säger kalmarfightern.. Tidigare var jag på BJJ-läger så jag har hållit mig upptagen.

Modig brukar även åka till Norge och träna eller nu senast Stockholm, mest för att hitta tjejer i sin egen viktklass att träna med. Även om hon har en bakgrund i BJJ så understryker hon ändå sin allsidighet

Jag vill inte dela in mig i något fack, när jag kör MMA så använder jag hela arsenalen, inte bara grapplingen. Jag har ändrat min striking, min brottning har blivit bättre. Jag gillar faktiskt brottning väldigt mycket, speciellt från clinch. Man kan säga att helheten har utvecklats, jag har jobbat mycket stående och finslipat detaljer.

Kalmar är kanske inte den största kampsportsstaden, men ändå är det mycket som händer i klubben. Flera av klubbens fighters är aktuella med fighter, bland annat på Wolf Fight Promotion i just Kalmar.

Vi är en ganska tight tävlingsgrupp i Kalmar. Min coach Niko Kasidz har jag stort förtroende för verkligen. När många tävlar så höjs nivån, finslipningar sker hela tiden. Alla vill upp, alla vill tävla. Alla hjälper varandra helt enkelt.

Jag tycker mest det är roligt att det är ett stort gäng som kör, många kan heja på varandra. Det spelar inte så stor roll om det är hemmaplan eller inte, men det är kul att Apex visas. Folk i MMA har inte koll på Kalmar riktigt.

När Modig gick en amatörmatch i FCR 12 i Västerås tidigare i år nämnde hon i segerintervjun att en av orsakerna till att hon inte blivit proffs än är för att hennes mamma är orolig för att hon ska skada dig. Modig verkar inte ha tagit till sig sin mors oro speciellt mycket.

Ja just det, säger modig med ett skratt!. Jag har gett upp det här om mamma, hon har hakat upp sig på vissa grejer, det är inte så jävla stor skillnad. Hon borde vara mer orolig för min syster som rider på en 400kg stor häst jämfört med mig som möter en tjej på 52kg! Jag ger minimum om information till mamma, för hennes frågor och farhågor är inte realistiska.

När Modig gör sin proffsdebut den 10:e december ställs hon mot spanienbaserade ecuadorianen Ariadna Duran (0-1).

Hon är boxare och tackade ja, för många har tackat nej. Det är en ”risky” match för henne tänker hon nog, eftersom jag inte har ett ”proffsrecord”, det ser inte bra ut om hon förlorar men samtidigt är jag meriterad på amatörscenen.

Läs mer

Modig kommer ifrån en förlust, en jämn fight i i IMMAF europeiska mästerskap mot meriterade polskan Magdalena Czaban. Matchen gick till delat domslut och nu vill Modig ha revansch.

Jag förstår hur domarna räknade, men hon kunde inte göra så mkt skada. Det var ingen tydlig vinst, eller förlust för den delen. Credd till henne. Jag vill gärna ha revansch mot henne i framtiden men jag tror hon kommer att stanna på amatörscenen för hon är så ung.

Vidare berättar Modig att hon trivs i 52-kilosklassen för då slipper hon banta, något hon inte allt för sugen på. Med ny viktklass så kommer också ett nytt sätt att förhålla sig till mat och diet.

Min dietist heter youtube/google säger Modig och skrattar. Jag tycker det är skönt att slippa gå ner i vikt. Det suger. Nu kan jag käka på ganska rejält. Tillräckligt med protein är viktigt, man måste bygga muskler. Tillräckligt med kolhydrater behövs för all förbränning. Tanken är att stanna på 52kg eftersom 48kg (atomvikt) inte är lika vanligt i Europa. Helt ärligt, om hela mitt liv snurrar runt bantningen så är det inte roligt heller.

När det kommer till fighten mot Duran råder det inga tvivel hur Modig tror att fighten kommer att sluta.

Ground and pound eller så låser jag ut henne. Kimura eller armbar skulle vara något. Typ via topposition där jag kan börja med att slå och sedan switcha över till ett lås.

Den snart 26-åriga modig kommer ha ett späckat 2023 om allt går vägen. Hon kommer delta i en BJJ-turnering i januari för att känna av och se var hon är. Hon nämner också att vi kan räkna med fler MMA-fighter med henne, trots de stora utmaningarna om att få fighter i Sverige.

Vi önskar Josefine Modig all lycka i sin proffsdebut, och till alla MMA-fans därute har hon bara ett budskap!

Se matchen!

ANNONS

Fler Nyheter