Connect with us

Svensk MMA

KLART: Topptalanger gör upp om vakanta titeln på FCR 13!

Publicerat


Nyheter

KLART: Topptalanger gör upp om vakanta titeln på FCR 13!

Publicerat mars 14, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag den 27 augusti kommer en ny bantamviktsmästare att krönas på Fight Club Rush (FCR) 13! Det blev precis annonserat att det blir Bernardo Sopai (8-2) från Allstars i Stockholm och Karlen Minasian (5-1), som representerar Örebro Fight Gym, som gör upp om titeln. 

Det var FCR som annonserade nyheten via sociala medier samt organisationens officiella hemsida. Galan hålls på Solna Arena och blir organisationens första i Stockholm. 

Läs mer

Två talangfulla doldisar gör upp

Sopai har länge varit en av Allstars dolda juveler. Han slog igenom när han körde över Darius Buda via submission i den andra ronden på AK Fighting Championship 2 i Stockholm.

Därefter briljerad Sopai mot den då obesegrade Tariq Ismail och vann via domslut när Brave CF höll fyra galor i Sverige under sommaren 2020. I sin andra match i Brave CF ställdes Sopai mot det italienska stjärnskottet Francesco Nuzzi. Det blev en jämn tillställning, men i slutändan förlorade Sopai ett delat domslut. 

Minasian inledde sin karriär i Ukraina men har spenderat den senaste tiden på Örebro Fight Gym under Patrik Hjulström och tillsammans med bland andra Rahmads Stromanis

Minasian gjorde sin Sverigedebut på FCR 12 mot den obesegrade spanska mästaren Hecher Sosa. Mötet var laddat och skulle ge vinnaren en chans på bantamviktstiteln. Minasian fick det att se enkelt ut och behövde endast 44 sekunder för att brutalt knocka och avsulta Sosa. 

Ursprungligen skulle Minasian utmana den tidigare bantamviktsmästaren Felipe Lima om titeln. Dock så har Lima haft svårigheter med att klara bantamviktsgränsen, varpå han blev fråntagen bältet och titeln blev vakant. 

Fight Club Rush 13: Tillfälligt matchkort

  • Titelmatch i bantamvikt: Karlen Minasian vs Bernardo Sopai
  • Flugvikt: Amir Malekpour
  • Nabbe Malki vs TBA 

Annons

Fler Nyheter