Connect with us

Hetast Just Nu

Managerns vädjan till svenska fansen – efter Khamzats match

Publicerat

Majdi Shammas, Khamzat Chimaev. Foto: Instagram @majdishammas


Nyheter

Managerns vädjan till svenska fansen – efter Khamzats match

Publicerat april 11, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Khamzat Chimaevs manager Majdi Shammas har ett meddelande till de svenska MMA-fansen.

UFC 273 gick av stapeln i helgen och trots att galan innehöll två titelmatcher så var det en annan match som blev veckans heta samtalsämne.

Den obesegrade svenske supertalangen Khamzat Chimaev fick sin svåraste uppgift hittills under galan när han ställdes mot den forne titelutmanaren Gilbert Burns – dessutom rankad som nummer två i världen i weltervikt.

Istället för att förlita sig på sin världsklassiga brottning så förde Khamzat matchen stående och ingick i flera vilda, brutala slagväxlingar med den hårt slående veteranen Burns.

Bägge fighters sänktes, bägge blev blodiga och bägge lämnade allt i UFC:s oktagon. Efter tre ronder av oannonserat krig utnämndes Khamzat som rättvis segrare via enhälligt domslut med dommarsifforna 29-28, 29-28, 29-28.

Läs mer:

Majdi Shammas: ”Hoppas att det svenska folket uppskattar…”

Burns vs Chimaev fick galans ”Fight of the Night”-bonus och hyllas redan av många fans och medier som årets bästa UFC-match.

Efteråt tog den svenske stjärnmanagern Majdi Shammas, som tidigare gästat Käftsmällspodden, till sociala medier. Han uttryckte tacksamhet till UFC samt beundran för Khamzat och supertalangens potential. Han avslutade med en vädjan om uppskattning till det svenska folket – som kanske inte förstår just hur enastående vårt lands fighters är på de allra högsta nivåerna.

– Detta är en bild på två krigare, skrev Shammas på Instagram. Idag visade han alla vad han är gjord av, även när saker inte går som planerat. Detta är verkligen vad som kommer forma dig till att bli den mästaren du kommer bli. Jag måste gratulera coacherna, träningspartners och UFC som gav oss denna möjligheten. Tack så mycket [Sean Shelby], [Dana White], [Mick Maynard] och Hunter.

– När man vill tillfredsställa alla och gå utanför taktiken… då blir matchen svårare än vad den borde ha varit men du fick fortfarande segern vilket är ett gott tecken för vad som väntar i framtiden. Sist men inte minst: jag hoppas att det svenska folket uppskattar att vi producerar atleter av denna kaliber gång på gång från vårt älskade land.

 

Annons

Fler Nyheter