Connect with us

Svensk MMA

VM-finalisten gör proffsdebut mot uppstickande talangen på FCR 12!

Publicerat

Abdulaziz Hussein, Oskar Jaskari. Foto_ Steve Bonhage, Daniel Schälander


Nyheter

VM-finalisten gör proffsdebut mot uppstickande talangen på FCR 12!

Publicerat april 11, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den blomstrande A-klasscenen i Sverige har producerat flera spännande talanger vars proffsdebuter är väl värda att invänta. Oskar Jaskari och Abdulaziz Hussein är två av de – nu möts de i Västerås.

Fight Club Rush (FCR) 12 går av stapeln den sjunde maj i Västerås och matchkortet fortsätter att fyllas ut med intressanta matchningar. Nyligen kunde organisationen annonsera ett bantamviktsmöte mellan Oskar Jaskari (0-0) – som tidigare representerat det svenska landslaget i A-klass-MMA – och uppstickaren Abdulaziz Hussein (0-0).

Jaskari tränar på Redline Training Center i Malmö under UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani. Han har slagit toppfighters som Jonny Touma och Devin Radianu om A-klassfighter och har ständigt varit en talang värd att hålla ögonen på.

Sist han var aktuell var på VM i A-klass-MMA där han imponerade och tog sig hela vägen till final. Trots en stark insats förlorade Malmöiten den sista matchen via domslut men han lämnade med en silvermedalj efter fina prestationer.

Läs mer:

Hussein tränar på KRAFT Kampsport och beskrivs som en ung Reza Madadi av vissa av hans lagkamrater. Han har en framgångsrik bakgrund inom brottning men var relativt okänd när han gjorde sin A-kassdebut på FCR 11 tidigare i år.

Hussein ställdes mot den hajpade talangen Ali Al-Jasim – lagkramtar till Jaskari. Efter att ha träffat hårdast i en slagvaxling mot slutet av den första ronden sänkte Hussein sin motståndare. Han följde upp med slag på marken, avslutade Al-Jasim, och succén var ett faktum.

Fight Club Rush 12: Matchkort

  • Fjädervikt: Alexander Lööf vs. Samuel Bark
  • Tungvikt: Nermin Hajdarpasic vs. Fatih Aktas
  • Weltervikt: Christian Stigenberg vs Theodor Berggren
  • Flugvikt: Zoran Milic vs. Gerard Burns
  • Bantamvikt: Oskar Jaskari vs Abdulaziz Hussein
  • Lättvikt (A-klass): Anton Hellström vs. Martin Corney

Vem vinner: Oskar Jaskari eller Abdulaziz Hussein?

Annons

Fler Nyheter