Connect with us

Hetast Just Nu

VILKET KRIG! Khamzat Chimaev besegrar Gilbert Burns!

Publicerat

Khamzat gilbert burns


Nyheter

VILKET KRIG! Khamzat Chimaev besegrar Gilbert Burns!

Publicerat april 10, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 273 är en stor gala med två titelmatcher men det fanns ett möte på kortet som var betydligt mer framemotsett. Svenske Khamzat Chimaev har haft en kometartad karriär hittills och han fick i natt sitt största test. Den forne titelutmanaren; andrarankade Gilbert Burns, stod för motståndet i nattens kamp.

I den första ronden blev Khamzat testad mer än i alla hans tidigare matcher sammanlagt. Herrarna förde matchen nästan helt på fötterna och bägge träffade med hårda slag. Mot slutet av den första ronden träffade svensken med en klockren jabb som sänkte Burns, Khamzat följde upp med slag på marken men det räckte inte för att avsluta matchen.

Den andra ronden var jämn och utkämpades på fötterna och lämnade Khamzat blodig i ansiktet. Bägge fighters träffade med slag men mot slutet av ronden sänkte Burns svensken med en serie hårda slag. Khamzat överlevde dock och klarade sig till den tredje ronden.

Båda fighters var trötta i den sista ronden och bägge träffade med hårda slag som skakade den andra. Matchen svängde fram och tillbaka fram till rondens slut.

Med domarsiffrorna 29-28, 29-28, 29-28, segrade Khamzat via enhälligt domslut och är nu fortsatt obesegrad.

Läs mer:

Första svenska UFC-mästaren?

Sedan sin proffsdebut i maj 2015 har Khamzat gått från klarhet till klarhet efter att ha dominerat varenda motståndare som ställts framför honom.

Efter att ha briljerat på den svenska MMA-scenen tecknade ”Borz” kontrakt med Brave där han fortsatte att utklassa sina motståndare. Khamzat avslutade toppfighters som Ikram Aliskerov med flera och fick sedan chansen att göra UFC-debut på kort notis.

Svensken ställde upp för att ersätta mot John Phillips och levererade spel mot ett mål så länge som matchen varade. Sedan dess har Khamzat också avslutat Gerald Meerschaert och Li Jingliang innan nattens gala.

Khamzat spås en lysande framtid och många tror att han kommer vinna en titel i UFC inom kort.

Vem borde Khamzat Chimaev möta efter segern mot Gilbert Burns?

Annons

Fler Nyheter