Connect with us

Exklusivt

Dana White lackar på domslutet: ”poängdomarna sumpade det”

Publicerat

Dana WHite UFC 273, CM Andersson. Foto_ Steve Bonhage (1)


Nyheter

Dana White lackar på domslutet: ”poängdomarna sumpade det”

Publicerat april 11, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter fem ronder som skulle avgöra vem som är den bästa bantamviktaren i världen så är UFC:s vd Dana White inte överens med poängdomarna. 

Bantamviktstiteln stod på spel i den delade huvudmatchen på UFC 273. Aljamain Sterling hade vunnit titeln via kontroversiell diskvalificering efter att ha blivit utsatt för ett otillåtet knä från den forne mästaren Petr Yan.

Den här gången blev det återigen kontroversiellt men av en helt annan anledning.

Herrarna gick alla fem ronder. Sterling kontrollerade sin ryska motståndare under nästan hela de andra och tredje ronderna. Å andra sidan tog Yan kommandot på fötterna i de två sista ronderna.

Den första ronden var jämn och det finns argument för bägge fighters vad gäller vem som vann ronden. Yan pressade framåt men missade många av sina slag medan Sterling träffade med det fåtal slag han kontrade med.

Efter full tid segrade Sterling via delat domslut med siffrorna 48-47, 47-48, 48-47.

Läs mer:

Käftsmällspodden säger mot Dana White

På presskonferensen efter UFC 273 konstaterade White att han såg Yan som vinnare efter fem ronder.

– Jag tycker poängdomarna sumpade den där, sade White om domslutet på presskonferensen efter galan. Jag hade det 3-2 [ronder i Yans favör], jag vet inte hur ni hade det. Allt hänger på hur man dömer den första ronden.

Det är långt ifrån första gången som White säger emot poängdomarna, men han erkänner att den första ronden var jämn och att matchutgången hänger på den.

I det senaste inslaget av den svenska succépodden Käftsmällspodden diskuterades bland annat Sterling vs Yan 2 och värdarna håller med poängdomarna – inte White.

– Första tre till [Aljamain Sterling], sista två till Yan, det är min tagning, konstaterade Käftsmällspoddens Carl-Michael Andersson.

– Egentligen så får Yan ingenting uträttat i matchen förrän den sextonde minuten. Så de första femton minuterna av matchen då har Yan inte uträttat speciellt mycket.

Käftsmälls podden är dock långt ifrån de enda som säger emot White. Den respekterade veteranjournalisten John Morgan var snabb med att påpeka att han såg Sterling som vinnare av de tre första ronderna. Detta sade han direkt till White under presskonferensen.

Enligt sajten MMA Decisions så hade elva utav världens största MMA-medier poängsatt matchen i Sterlings favör, fem poängsatte oavgjort och endast två såg Yan som vinnare.

Håller du med Dana White gällande UFC 273? Vem vann: Sterling eller Yan?

Annons

Fler Nyheter