Connect with us

Svensk MMA

Obesegrade Malmötalangen Ali Taleb skriver på för PFL – kan vinna en miljon dollar!

Publicerat


Nyheter

Obesegrade Malmötalangen Ali Taleb skriver på för PFL – kan vinna en miljon dollar!

Publicerat 13 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den skånska strikern kan bli en av de mest förmögna svenska MMA-fighters!

Nu är det klart: Den svenska bantamviktaren Ali Taleb (7-0) har skrivit på ett flermatcherskontrakt med Professional Fighters League (PFL)!

Det är Talebs management som bekräftat uppgifter Maximum Sports tagit del av tidigare i månaden. PFL har ett annorlunda tävlingsformat då fighters i varje viktklass tävlar i ett utslagsformat där man får poäng för vinst, avslut, samt i vilken rond det skedde. Därefter inleds en turnering där den segrande finalisten vinner en miljon dollar! 

Taleb är känd för sin fartfyllda, våldsamma men samtidigt taktiska fightingstil – något som lär få honom att passa in perfekt i PFL.

Läs mer

En av Sveriges mest lovande talanger 

Taleb började sin MMA-resa på Frontier MMA i Rosengård men började sedan träna under UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani på Redline Training Center.

Efter en imponerande A-klasskarriär gjorde Taleb proffsdebut mot Shoeb Akrami på Fight Club Rush 5 och vann via brutal TKO i den femte ronden. Därefter följde han upp med en submissionvinst över landslagsrutinerade Hoger Salih

De segrarna räckte för att få kontrakt hos UAE Warriors. Taleb plöjde snabbt igenom fyra raka motståndare och avslutade alla utom en. Det räckte för att säkra en titelchans mot den tidigare mästaren Vinicius de Oliveira

Den andra juli i år utmanade Taleb om titeln och trots ett par tuffa stunder i den andra ronden lyckades skåningen träffa med ett hårt slag som sänkte de Oliveira. Efter ytterligare ett par slag på marken stoppades matchen, och Taleb utnämndes till ny bantamviktsmästare i organisationen. 

Vem vill du se Ali Taleb möta i PFL? 

Annons

Fler Nyheter

Annons