Connect with us

Svensk MMA

Ali Taleb möter tuff schweizare för att kvala till miljonturneringen

Publicerat


Nyheter

Ali Taleb möter tuff schweizarei PFL!

Publicerat 14 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Ali Taleb. Foto_ Stev Bonhage

Igår blev det klart att Malmöiten Ali Taleb (7-0) skrivit på för PFL – nu är det klart att hans motståndare blir Schweizaren Kenji Bortoluzzi (11-4-1)!

Talebs PFL-debut sker på PFL Playoffs 2022 i London den 20 augusti. Galan kommer att sändas på Viaplay. Trots hur matchen marknadsförs så kommer Talebs match inte att vara kopplad till turneringen. PFL har ännu inte heller officiellt infört en bantamviktsdivision. 

Utöver Taleb kommer även britten Tayo Odunjo att debutera i PFL. Odunjo har tränat aktivt på KRAFT Kampsport i Stockholm och säkrade en fin TKO-vinst på Fight Club Rush (FCR) 10 i Västerås förra året. 

Läs mer

Bortoluzzi har slagit en obesegrad svensk tidigare 

Taleb var länge ett framtidslöfte som A-klassfighter men sattes verkligen på kartan när han avslutade Shoeb Akrami och Hoger Salih i FCR.

Därefter skrev Taleb på för UAE Warriors och började snabbt rada upp brutala avslut, vilket så småningom ledde till en titelchans efter fyra raka vinster i organisationen. Sent förra månaden ställdes Taleb mot Vinicius de Oliveira och vann på brutal knockout i den tredje ronden.

Bortoluzzi har vunnit fem utav sina sex senaste matcher och kommer senast från ett möte med den svenske supertalangen Bartosz Wojcikiewicz. De möttes på Superior Challenge 23 förra året då Wojcikiewicz fortfarande var obesegrad. Det blev dock en tuff kväll för svensken, som fick se sig besegrad av Bortoluzzi efter tre hårda ronder.

Vem vinner: Ali Taleb eller Kenji Bortoluzzi?

Annons

Fler Nyheter