Connect with us

Svensk MMA

Uppgifter: UFC återvänder till Sverige med ny gala redan 2022!

Publicerat


Nyheter

Uppgifter: UFC återvänder till Sverige med ny gala redan 2022!

Publicerat 14 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC har hittills haft sex galor i Sverige

Alexander Gustafsson, Khamzat Chimaev, Pannie Kianzad. FOto stev bonhage

UFC kan återvända till Sverige redan i år! Enligt uppgifter från MMA Junkies Nolan King kan finns det planer att arrangera nästa UFC Sweden i November 2022 i Stockholm.

Sounds like the UFC is exploring the possibility of a Sweden show in November, I’m told.

— Nolan King (@mma_kings) July 13, 2022

 

Hittills har UFC själva inte kommenterat uppgifterna. Enligt en källa till Maximum Sports kommer dock UFC med allra största sannolikhet att fullfölja de påstådda planerna.

Läs mer

Uppgifter till Maximum Sports – då äger galan rum

Samma källa till Maximum Sports som informerat om planerna påstår också att galan äger rum lördag den 19 November. Det har förekommit andra uppgifter om att UFC siktar på att hålla galan på Friends Arena – det är dock långt ifrån bekräftat.

I dagsläget är welterviktaren Khamzat Chimaev den största svenska MMA-stjärnan – och han saknar motståndare. UFC:s vd Dana White har visat intresse för att matcha Khamzat mot den tvåfaldige titelutmanaren; topprankade Colby Covington.

Den svenske forne titelutmanaren i lätt tungvikt; Alexander Gustafsson, är härnäst inbokad för ett möte med Nikita Krylov under UFC London nästa helg. Den svenske mellanviktaren Jack Hermansson har match mot amerikanen Chris Curtis på samma gala.

Utöver det säkrade bantamviktaren Pannie Kianzad nyligen en seger över sin landsman Lina Länsberg. Kianzad skadade dock sitt knä vilket tvingade henne att dra sig ur ett planerat toppmöte i UFC. Beroende på timing och återhämtning finns det en chans att en eller båda går match i Sverige.

Utöver det kommer tungviktaren Ilir Latifi från en vinst, och även om lättviktaren Guram Kutateladze förlorade sin senaste match så imponerade han stort med sin insats. 

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Sebastian Vendel-Martinez (@vendelmartinez)

Oavsett så finns det en stor önskan om att UFC återvänder till Sverige. UFC:s vd Dana White har dock varit väldigt positiv till att komma tillbaka till Sverige med en ny gala.

Vilka vill du se tävla under UFC Sweden 2022?

Annons

Fler Nyheter