Connect with us

Exklusivt

Spåkulan: Så kommer de hetaste matcherna på UFC on ABC 3 sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så kommer de hetaste matcherna på UFC on ABC 3 sluta!

Publicerat 15 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vem kammar hem vinsten i den glödheta huvudmatchen? 

En ny UFC-gala väntar oss i helgen; UFC on ABC 3, och det är därmed dags att granska spåkulan på Maximum Sports för att se vilka som vinner.

På pappret är det en spännande gala med flera intressanta, underhållande matchningar – inte minst den heta huvudmatchen!

Spana in Maximum Sports tips nedan!

Läs mer

Spåkulan – UFC on ABC 3: Ortega vs Rodriguez

Brian Ortega vs Yair Rodriguez

Detta är en otrolig svårtippad match av flera anledningar. Både Brian ”T-City” Ortega och Yair Rodriguez har en tendens att hamna i vilda slagväxlingar och är ibland alldeles för bekväma i dåliga positioner. Det ger fansen underhållning, men det är inte alltid ett bra recept för seger.

Ortega har bra boxning men hans grappling är kronjuvelen i hans game. Han kom närmre än någon annan att besegra den regerande mästaren Alexander Volkanovski och ”T-City” har vänt på matcher som han hållit på att förlora på grund av snabba submissions.

Rodriguez är å andra sidan en magiker på fötterna med en av de mest okonventionella strikingstilarna som någonsin skådats i fjäderviktsdivisionen. Senast gav han självaste Max Holloway problem på fötterna och mexikanen tvingade även den forne mästaren at dyka på nedtagningar.

Vägen till seger ligger i distansen. Om Rodriguez kan hålla distansen längre, använda sin längd, räckvidd och spexiga sparkar och slag så borde han kunna bryta ner sin motståndare. I boxnings- och clinchdistans blir det dock genast bättre för Ortega, som kan lossa iväg fina slag och försöka fånga en arm eller en hals.

I slutändan kommer Rodriguez lyckas hålla Ortega på distans och fansen bjuds på en ”Fight of the Year”-kandidat som ”El Pantera” vinner.

Michelle Waterson vs Amanda Lemos

Två stråviktare som inte nödvändigtvis nått de höjderna de kunnat är Michelle Waterson och Amanda Lemos – i synnerhet har den förstnämnda inte slagit igenom så som mång förväntade sig.

Genom åren har Waterson utan tvekan gått större matcher mot mer meriterat motstånd men hon har ofta förlorat de avgörande matcherna i karriären. Lemos är på väg upp med några fina vinster i bagaget… men hon är inte redo för denna kalibern av motståndare. Vi såg hur snabbt hon blev avslutad av Jessica Andrade, och även om ”The Karate Hottie” inte avslutar lika snabbt, eller alls, så borde Waterson kamma hem detta på distans.

Li Jingliang vs Muslim Salikhov

Kinesen Li ”The Leech” Jingliang återvänder för sin första match sedan den krossande förlusten mot Khamzat Chimaev. Samtidigt får Muslim Salikhov sitt största namn hittills. Detta kommer smälla.

Salikhov är en kontringsfighter som ibland blir något för inaktiv och inte lossar iväg nog offensivt. Hans spexiga sparkar är roliga att se, men Salikhov hade utan tvekan gynnats av en mer aktiv jabb för att skapa kontringstillfällena. 

Li slår hårt, kan bli något vild och har inga problem med att ta ett slag för att ge ett slag. Han är troligtvis den som slår hårdast utav de två också.

Medan Salikhov fintar och kontrar bra så kommer det bara räcka så länge medan han tar emot vilda rallarsving som skakar honom – och kanske även leder till ett avslut. Han kan mycket väl skaka Li med en fin spark, men en skakning räcker inte. ”The Leech” återvänder till vinstkolumnen.

Matt Schnell vs Su Mudaerji

Matt Schnell är en av flugviktsdivisionens roligaste men samtidigt mest förbisedda fighters. Han har mött många av divisionens bättre fighters och levererar alltid underhållning.

Su Mudaerji är en intressant talang men som också är något oprövad mot motstånd av denna kalibern.

Mudaerji hotar inledningsvis men Schnell hittar fotfästet och rytmen, sätter press, och visar var skåpet ska stå.

Shane Burgos vs Charles Jourdain

Detta är också en stark kandidat för ”Fight of the Night”! Shane Burgos är en underhållande striker med krut i nävarna… som är alldeles för villig att ta slag för att dela ut egna. Kanadensaren Charles Jourdain är en publikvänlig, allsidig fighter med en ungdomlig energi och ett högt tempo.

Såvida Jourdain inte faller in i fällan av att fastna i grötiga slagväxlingar i boxningsdistans så borde han kunna variera sin attack nog för att träffa Burgos och sedan dra sig undan kontringen. Det är inte säkert att Jourdain får avslutet men han borde få vinsten.

Lauren Murphy vs Miesha Tate

Ännu en svårtippadmatch finner vi i flugviktsmötet mellan Lauren Murphy och den forne mästaren Miesha Tate

Murphy kommer senast från en TKO-förlust mot den regerande mästaren Valentina Shevchenko medan Tate senast förlorade mot Ketlen Vieira i en match där hon föll hårt. 

Deras stilar påminner något om varandras och ingen av de har ett tydligt övertag. När de är så jämnt matchade väljer jag den yngre fightern Tate, som trots det har mycket mer erfarenhet mot de allra bästa inom kvinnlig MMA. Tate vinner ett grötigt domslut och blir troligtvis näst på tur för Shevchenko. 

Annons

Fler Nyheter