Connect with us

Svensk MMA

Rivalen accepterar khamzat Chimaevs utmaning!

Publicerat


Nyheter

Rivalen accepterar khamzat Chimaevs utmaning!

Pezhman Pars

Publicerat juni 10, 2022

By Pezhman Pars

Kan mötas i oktagonen i Abu Dhabi i höst!

Khamzat Chimaev Belal Muhammad. Foto: Stev Bonhage

Den obesegrade välterviktaren och tredjerankande UFC-fightern Khamzat Chimaev kan eventuellt ha hittat en motståndare till hösten. Det är femterankade Belal Muhammad som accepterat utmaningen som Chimaev skickade via Twitter.

Chimaev twittrade ”I will fight you if you don’t take the Palestinian flag into battle @bullyb170” varav Muhammad snabbt svarade ”Respect bro ..Il bring a flag for you too and we both fight FOR Palestine.. I can’t bring the flag down to battlefield anymore even if I wanted to. But… دمي فلسطيني ”.

Till Muhammeds besvikelse kommer han inte få bära med sig den palestinska flaggan, eller någon annan flagga för den delen. Detta efter att UFC:s president Dana White förbjudit fighters att bära flaggor, troligen för att slippa eventuella kontroverser och bråk kring den ryska flaggan. För Chimaevs del handlar det troligtvis om respekt och solidaritet till det palestinska folket.

Efter Muhammads svar valde Khamzat att svara ”October Abu Dhabi” varav Mohammed replikerade ”Deal”.

Chimaev syftar på UFC:s återkomst till Abu Dhabi, UAE som planeras hållas i Etihad Arena lördag den 22 oktober.

     View this post on Instagram           

A post shared by ESPN MMA (@espnmma)

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Båda kommer från stora segrar

Belal och Muhammad kommer båda från sina största vinster i karriären hittills. För Khamzat är det vad som kan vara kandidat till årets fight mot då andraseedade och fd titelutmanaren Gilbert Burns medan Muhammad effektivt bröt ner och imponerade med sin brottning mot duktige Vicente Luque.

Både Chimaev och Muhammad har utmanats av fighters via sociala medier tidigare men det finns en stor chans att denna fight faktiskt blir av. Regerande mästaren Kamaru Usman är för tillfället borta pga handskada, vilket gör att titelutmanaren Leon Edwards får sitta av tiden. Förstarankade Colby Covington lär vara borta ett tag då han och Jorge Masvidal befinner sig i en rättslig process. Med Burns på en fjärdeplats i rankingen lämnas endast Muhammad kvar som en intressant motståndare för Khamzat, samtidigt som det är en bra möjlighet för Muhammad att klättra i rankingen vid en eventuell vinst.

Vem hade vunnit mellan Khamzat Chimaev och Belal Muhammad?

Annons

Fler Nyheter