Connect with us

Svensk MMA

Josefine Knutsson kör över motståndaren i Road to the UFC!

Publicerat


Nyheter

Josefine Knutsson kör över motståndaren i Road to the UFC!

Publicerat 10 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC nästa?

Det blev en enkel dag på kontoret för den svenska supertalangen Josefine ”Thunder” Knutsson (4-0) som dominerade i Road to the UFC!

Knutsson ställdes mot koreanskan Seo Yedam (6-3) i Road to the UFC – en turnering upplagd för att kultivera asiatiska talanger till  UFC. Knutssons match mot Yedam var dock en separat match som inte var en del av turneringen. 

Matchen började något avvaktande då Knutsson försökte hitta distansen och undvika grappling. Svenskan öppnade dock upp offensiven, började pressa framåt och på fötterna var det spel mot ett mål. 

Knutsson var dock nära på att bli diskvalificerad i den andra ronden när hon träffade med ett otillåtet knä mot en markbunden motståndare – som tur var fortsatte Yedam. 

I den tredje ronden fortsatte Knutsson lägga skoningslös press på sin motståndare och träffade med flera hårda slag och sparkar. Efter full tid tilldelades Knutsson en solklar seger via enhälligt domslut med siffrorna 30-27, 30-27 och 30-26.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Har kört över allt motstånd hittills 

”Thunders” senaste framträdande är enbart en påminnelse av tidigare prestationer. 

Hon är flerfaldig världsmästare i thaiboxning, har tävlat i K-1 och har fina meriter inom striking. 

Hon dominerade landslagsrutinerade Nina Back i sin A-klassdebut och tog steget till proffs kort därefter. 

Knutsson körde över Andrea Fusini i sin proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 8 och avslutade sedan Elisabeth Rodrigues via TKO. 

Det ledde till ett möte med forne TUF-deltagaren Lanchana Green på FCR 10. Återigen blev det en ensidig match där svenskan kom nära avslut flera gånger. 

Nu med fyra raka, dominanta segrar ser framtiden ljus ut för Knutsson och det är mycket möjligt att ett UFC-kontrakt väntar. 

Vem vill du se Josefine Knutsson mot härnäst? 

Annons

Fler Nyheter