Connect with us

Svensk MMA

Road to UFC med Josefine Knutsson – matchkort, tider och info!

Publicerat


Nyheter

Road to UFC med Josefine Knutsson – matchkort och info!

Pezhman Pars

Publicerat juni 7, 2022

By Pezhman Pars

Deltar i ”Road to UFC” i Singapore i hopp om ett kontrakt till UFC.

I helgen går UFC 275: Teixeira vs Prochazka av stapeln i Singapore indoor Stadium i Singapore. Detta blir den fjärde gången som UFC är i Singapore, men första gången som ett ”Pay per view”-evenemang hålls i landet. För svenska tittare räcker det utmärkt med att se fighterna via ViaPlay. Läs mer om det fullständiga matchkortet här.

Till detta evenemang kommer UFC att lansera en ny satsning som de döpt till ”Road to UFC” vilket fungerar som en turnering riktat mot asiatiska fighters med ett UFC-kontrakt i potten. Totalt 32 manliga fighters fördelade i viktklasserna flugvikt, bantamvikt, fjädervikt och lättvikt gör upp om de åtråvärda UFC-kontrakten. I första omgången, som alltså hålls i Singapore 9-10 juni gör de upp om semifinalplatserna. Själva semifinalerna samt finalen kommer att hållas senare under året, datum har ännu ej angivits.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Knutsson en övertygande seger ifrån kontrakt

Utöver det arrangerar UFC även ett antal fighter som inte ingår i turneringen, men där en övertygande vinst kan ge en plats i UFC, likt  den populära ”Dana White Contender Series” som går att följa på UFC Fight Pass.

Till vår stora glädje har Josefine ”Thunder” Knutsson från Allstars Gym i Stockholm fått en fight bokad i Singapore till helgen! Hon möter Seo Yedam från Sydkorea i en fight som inte ingår i turneringen. Det betyder att den obesegrade svensken kan kamma hem en plats i världens bästa MMA-organisation om hon lyckas övertyga UFC att hon är värd att fightas för dem.

Hennes motståndare har ett facit på 6-2 men det är osäkert i vilken form hon är i då hennes senaste fight var 2019 när hon tog sin fjärde raka seger i UAE Warriors. Hennes enda två förluster är mot andrarankade kinesiska UFC-stjärnan Weili Zhang och One FC:s Ayaka Miura från Japan. Noterbart är att Zhang själv har en fight bokad i Singapore, ett efterlängtat returmöte mot polskan och före detta mästaren Joanna Jedrzejczyk.

Knutssons fight räknas som huvudfighten i avsnitt tre av ”Road to UFC”, där hennes fight är den femte i ordningen där första fighten startar ca 08:30 svensk tid. Det är svårt att säga exakt vilken tid Knutssons fight startar men räkna med ca 10:30.

Josefin Knutsson är en 26-årig obesegrad MMA-fighter med ett facit på tre vinster, där den senaste kom november 2021 mot The Ultimate Fighter-deltagaren Lanchana Green på Fight Club Rush 10 i Västerås. Hon har en gedigen bakgrund i kickboxning där hon bland annat tävlat i K-1 och anses nu vara en av de hetaste talangerna utanför UFC i stråviktsdivisionen i MMA. För närvarande är det Carla Esparza som håller titeln i stråvikt i UFC efter att ha slagit Rose Namajunas via ett delat domslut tidigare i maj.

För att se Josefine Knutssons fight behöver du tillgång till UFC Fight Pass.

Hela matchkortet från Road to UFC:

Avsnitt 1:  9 juni

Start 08.30 svensk tid, sänds direkt via UFC Fight Pass

Fjädervikt: Yi Zha vs. Keisuke Sasu

Lättvikt: Balajin vs. Won-Bin Ki

Flugvikt: Seung-Guk Choi vs. Rama Supandhi

Bantamvikt: Maimaiti Tuohati vs. Toshiomi Kazama

Flugvikt: Seung-Guk Choi vs. Rama Supandhi

Lätt tungvikt: Zhang Mingyang vs. Tuco Tokkos (ej del av turneringen)

Avsnitt 2: 9 juni

Bantamvikt: Min-Woo Kim vs. Xiao Long

Fjädervikt: Jun-Young Hong vs. Koyomi Matsushima

Flugvikt: Qiu Lun vs. Wallen Del Rosario

Lättvikt: Ailiya Muratbek vs. Pawan Maan Singh

Flugvikt:: Shaun Etchell vs. Takeru Uchida (ej del av turneringen)

Avsnitt 3: 10 juni

Start 08.30 svensk tid, sänds direkt via UFC Fight Pass

Fjädervikt: Jeong-Yeong Lee vs. Xie Bin

Flugvikt: Yuma Horiuchi vs. Top Kiwram

Lättvikt: Anshul Jubli vs. Sho Patrick Usami

Bantamvikt: Rinya Nakamura vs. Gugun Gusman

Stråvik: Ye-Dam Seo vs. Josefine Knutsson (ingår ej i turneringen)

Avsnitt 4: 10 juni

Bantamvikt: Shohei Nose vs. Wulijiburen

Lättvikt: Asikerbai Jinensibieke vs. Kyung Pyo Kim

Fjädervikt: Lu Kai vs. Angga Hans

Flugvikt: Hyun-Sung Park vs. Jeremia Siregar

Weltervikt: John Adajar vs. Han-Seul Kim (ej del av turneringen)

Annons

Fler Nyheter