Connect with us

Exklusivt

Renato Vidovic: ”Har vad som krävs mot vilken flugviktare som helst”

Publicerat


Nyheter

Göteborgstalangen redo för allt: ”Har vad som krävs mot vilken flugviktare som helst”

Publicerat 7 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Det var en känsla av dominans”

Under de senaste året har flugviktsdivisionen i Sverige blivit en av de allra hetaste. En av de som etablerat sig långt fram i ledet är Göteborgaren Renato Vidovic (4-1).

I helgen på Zone Pro League 3 ställdes Vidovic från Fighter Centre mot sin forne lagkamrat Binh Son Le (5-5) i vad som var det största Göteborgsderbyt någonsin inom MMA.

Sedan de tränat tillsammans har Vidovic och Le tagit helt olika vägar i karriären. Vidovic satsade på A-klass-MMA och landslaget medan Le satsade hårt på proffs-MMA. Les väg ledde honom till stora organisationer som Cage Warriors, Bellator och M-1.

Detta var, på pappret, Vidovics största och svåraste match hittills. Atmosfären och publiken såg till att mötet kändes lika stort som det var.

– Tack vare publikens stöd så kändes det absolut som en av de största matcherna jag gått, det var sjukt tryck i lokalen, berättar Vidovic för Maximum Sports. Alla matcher är farliga i oktagonen, jag förväntar mig alltid det bästa av min motståndare. Däremot vet jag att jag har vad som krävs mot vilken flugviktare som helst.

Även om derbyt borde ha varit Vidovics svåraste match så framstod det inte på det sättet. Den första ronden var jämn, men Vidovic lyckades hamna i överläge och avslutade ronden på topp.

I den andra ronden hade Vidovic hittat rytmen och flytet. Efter att ha träffat med en klockren spark mot kroppen sänkte Vidovic sin motståndare och avslutade med slag på marken.

Det var ett avslut som imponerade men som inte var oväntat.

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag sett det framför mig hundratals gånger i huvudet, förklarar Vidovic. Inte specifikt den sparken, även om jag använder den flitigt, men att jag skulle avsluta honom, det har jag sett framför mig länge. Det var en känsla av dominans.

Det briljanta resultatet kom inte utan svårigheter – både under och inför matchen.

– Jag gjorde det jag skulle. Jag kände att jag var väldigt fokuserad hela vägen. Det finns absolut grejer jag behöver slipa på, och det kommer ni se nästa match. Tyvärr har mitt camp varit präglat av sjukdom, inflammation och annan skit som satte lite käppar i uppladdningen. Men ”perfekta camps” är sällsynta.

     View this post on Instagram           

A post shared by The Combat Arts (@thecombatarts)

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Ni kommer få se mig snart igen”

Efter segern gick Vidovic fram till sin forne lagkamrat, frågade om han var OK, sade att han hade all respekt för honom och tackade för matchen.

Det bäddar nu för frågan: vad nu? Den svenska MMA-scenen är starkare än någonsin, det finns fler organisationer och fighters än någonsin. Vidovic lovar att hålla sig aktiv och relevant.

– [Jag säger] inte mer än att jag kommer hålla mig aktiv med tävlandet, berättar Vidovic. Ni kommer få se mig snart igen, ännu bättre nästa gång.

Han avslutade med ett budskap till Sveriges andra flugviktare.

– Sätt dig i kön, det är snart din tur.

Vem vill du se Renato Vidovic möta härnäst?

Annons

Fler Nyheter