Connect with us

Exklusivt

Robin Roos självsäker inför titelmatchen: ”Kommer köra över honom!”​

Publicerat


Nyheter

Robin Roos självsäker inför titelmatchen: ”Kommer köra över honom!”

Publicerat 8 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”När du mött mig ska du inte vilja möta mig igen, och hittills tror jag att jag lyckats.”

Robin Roos. Foto: Andres Viracca

 

Det har varit en turbulent tid för Robin ”Pretty Boy” Roos (4-3). Han har varit inbokad att utmana Håkon Foss (10-8) om welterviktstiteln i Superior Challenge ett flertal gånger, men galan har upprepat skjutits fram på grund av pandemin. 

Roos är stor för welterviktsklassen och viktnedgången är långt ifrån skonsam. Trots det har han lyckats hålla sig motiverad, i form och redo för den största utmaningen i sin MMA-karriär. 

– Det svåra är att jag har periodiserat träningarna, berättar Roos för Maximum Sports. Så min träning är väldigt uppstyrd efter matchen, datumet när matchen är, jag försöker får till en peak den dagen. Men jag har lyckats styra om det jävligt bra ändå, jag har byggt på mig, blivit starkare, tränat ännu mer, och jag har bara blivit bättre. 

Roos är återigen i vinstkolumnen med två imponerande TKO-vinster i ryggen. Han bytte från sin tidigare klubb Västerås Fight Club till KRAFT i Stockholm för över ett år sedan. 

Det är ingen mindre än UFC-veteranen Nico Musoke som är huvudtränare på KRAFT. De fighters som anslutit sig till klubben har hyllat Musoke till skyarna och Roos kan glatt konstatera att han börjat komma närmre den stoiske, analytiske tränaren. 

– Nu under den senaste tiden när jag verkligen tagit mig tiden och varit där ännu mer så har både jag och han vuxit tillsammans och fått en ännu bättre relation, fortsätter Roos. Jag sa det första gången jag kom dit: ”Nico är verkligen ’all that'”, det är en människa jag vill ha vid min sida.

– Så länge han vill vara vid min sida så kommer jag vara där, jag tror att vi kommer bygga något jävligt bra tillsammans och jag tror att han kommer säga samma sak om du frågar honom. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”När jag går på nedtagning så får jag nedtagning”

Det råder inget tvivel om att Roos är känd för sin striking och thaiboxning. Det är mycket möjligt att han har de hårdaste, eller åtminstone mest välkända, bensparkarna i MMA-Sverige. 

Många av Roos favoritfighters är strikers, men hans allra största favorit är något överraskande den forne UFC-mästaren och levande legendaren George St-Pierre

St-Pierre hyllas för hur allsidig och komplett han är, men brottning skulle troligtvis kunna vara hans allra bästa vapen – i stor kontrast till Roos stil. 

Västeråssonen uppskattar dock GSP:s smarta fightingstil och försöker tillämpa en liknande filosofi till sina egna matcher, även om det finns skillnader. 

– Om jag kan gå ut [efter matchen] och se lika snygg ut som innan – det är en vinst, konstaterar ”Pretty Boy”. Det handlar inte om att få stryk, alla kan få stryk, det finns många som du kan ta in från gatan, de kan ta mycket stryk. Det är en förmåga i sig, kanske, men något man behöver utöva? Nä, jag vet inte. 

LÄS OCKSÅ: Renato Vidovic: ”Har vad som krävs mot vilken flugviktare som helst”

”Om jag kan slå ut de så kommer jag alltid välja att göra det”

Det verkar onekligen som att Roos har rätt strategi för att kunna behålla sit smeknamn så länge som möjligt. 

Roos är dock tydlig med att striking är det som står hjärtat närmst. Han har en gedigen thaiboxningsbakgrund och föredrar att föra matcher på fötterna. 

– Jag kommer nog alltid stå så mycket jag kan, säger Roos. Det är ändå det jag vet att folk vill se, det är roligt. Men det är inte så att jag inte har  [brottning]. Med folk jag sparras med… när jag går på nedtagning så får jag nedtagning. 

– Om jag kan slå ut de så kommer jag alltid välja att göra det först och främst, sedan… man vet aldrig, man ska aldrig säga aldrig!

I sin pågående vinstsvit har ”Pretty Boy” avslutat spanjoren Cristian Corujo samt britten Martin Hudson. Bägge fighters var fullständigt mörbultade efteråt och hade svårt att gå efter matcherna. 

Roos försöker orsaka så mycket skada som möjligt i sina matcher och har byggt upp en unik aura på grund av det. 

– När du mött mig ska du inte vilja möta mig igen, och hittills tror jag att jag lyckats [med det] med de flesta och jag garanterar att Martin [Hudson] inte vill möta mig igen, skrattar Roos. Jag tror inte det i alla fall. 

Roos senaste match var på Superior Challenge 23 – där Foss vann den vakanta welterviktstiteln efter att ha knockat Tom Crosby med en hög spark. 

När Roos såg herrarna göra upp såg han titeln som sitt bälte redan då. Foss är en erfaren, rutinerad fighter med många tricks i rockärmen och han har mött många Europeiska toppfighters. 

Roos underskattar inte Foss, men det gör inte honom mindre självsäker. 

– Jag räknar med att jag kommer vara starkare, garanterat mer atletisk och allmänt… jag tror jag kommer köra över honom. Det är min känsla. Sedan hoppas jag såklart att det blir ett krig, men ska ni satsa pengar så blir det väl andra ronden som alltid, som är min grej!

Hittills har alla Roos segrar säkrats i den andra ronden och det finns utan tvekan en chans för att den trenden fortsätter. 

Både Roos och Foss fightingstilar bäddar för explosiv underhållning och avslut. Oavsett vem som lämnar Annexet i Stockholm med bältet så kan fansen mycket väl stå som de största segrarna efter titelmatchen. 

Robin Roos vs Håkon Foss – vem vinner? 

Annons

Fler Nyheter