Connect with us

Svensk MMA

Samuel Bark vinner i Cage Warriors på TKO!

Publicerat


Nyheter

Samuel Bark vinner i Cage Warriors på TKO efter ett vackert knä!

Publicerat 12 november, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske fjäderviktaren Samuel ”Sammon Decker” Bark återvände ikväll på Cage Warriors 146 för ett möte med den explosiva britten Manny Akpan

Bark kom senast från en sensationell knockoutvinst över landsmannen och rivalen Tobias Harila.

Läs mer

Samuel Bark avslutar på TKO i en imponerande insats!

Samuel Bark fortsätter sin erövring av fjäderviktsdivisionen i Cage Warriors med hjälp av sina farliga thai-knän när han avslutar Manny Akpan i den andra ronden!

Första ronden startade med att Akpan fick en tidig nedtagning och Bark som nästan gav ryggen i en tidigt läge. Svensken försvarade dock bra och visade sedan prov på en stabil top-kontroll med fin ground and pound som fick avsluta ronden.

I andra rond försöker sig Akpan flertalet gånger med sin spinning backkick som vann honom hans senaste match och en stark kandidat till ”Knockout of the year”, Bark har dock gjort sin hemläxa och håller god kontroll där han både visar prov på en utvecklad grappling men framförallt hans fina tajming. Just tajmingen visar sig avgörande när han sätter Akpan med ett vackert knä som är början till slutet på matchen. Britten faller kort därpå till backen när Bark fortsätter överrösa en klart groggy Akpan med slag och efter ytterligare tung ground and pound har inte domaren annat val än att avbryta matchen.

Utmärkt övergång från thaiboxning till MMA

Med över 70 gångna thaiboxningsmatcher samt ett flertal titlar är Bark onekligen en av de bästa thaiboxarna som Sverige producerat. Han radade upp tre raka segrar efter proffsdebuten i oktober 2021 – inklusive en brutal knockout i sin allra första proffsmatch. 

Bark förlorade sedan en jämn match mot Alexander Lööf i huvudmatchen på Fight Club Rush 12. Efter det återvände dock ”Sammon Decker” till vinstkolumnen med en vinst över Alexandru Chitoran i UAE Warriors och därefter följde den storslagna knockouten över Harila.
Med denna vinst bör svensken stärkt sina aktier kraftigt och det blir väldigt spännande att se vem han får möta härnäst!

Vem borde Samuel Bark möta efter matchen på Cage Warriors 146? 

ANNONS

Fler Nyheter