Connect with us

Svensk MMA

Svenske Amir Albazi bokad till stjärnspäckad UFC-gala!

Publicerat

Amir Albazi. Foto; instagram @amiralbazi


Nyheter

Svenske Amir Albazi bokad till stjärnspäckad gala!

Pezhman Pars

Publicerat juni 22, 2022

By Pezhman Pars

Amir Albazi ställs mot mästarens bror!

Amir Albazi. Foto; instagram @amiralbazi

Svenske Amir Albazi har fått en ny motståndare till UFC 278 i Salt Lake City. Den 13:e rankade flugviktaren ställs nu mot brasilianaren Francisco ”The Sniper” Figueiredo som är bror till mästaren Deveision Figueiredo.

Francisco kommer närmast ifrån en vinst i april när han besegrade Daniel Da Silva via en ”kneebar” efter bara 1:18 minuter. Nu blir det ett steg uppåt för brassen när han tar sig an rankat motstånd.

Albazi, som har rötter i Irak, var först bokad till att möta 11:e-rankade  och tidigare titelutmanaren Tim Elliott 25 juni men Elliot drog sig på grund av okänd anledning. Elliott är en tidigare titelutmanare men likt många andra i divisionen fick han se sig besegrad av Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson via enhälligt domslut.

Fighten mellan Albazi och Figueiredo är planerad till 20:e augusti i en gala där det finns en het titelfight i weltervikt mellan Kamaru Usman och Leon Edwards. Andra spännande fighter på kortet är ett toppmöte mellan Jose Aldo och Merab Dvalishvili i bantamvikten och ett hatmöte mellan Paulo Costa och Luke Rockhold. Albazis fight är i dagsläget planerad som en del av huvudkortet på galan.

Albazi, som idag bor i London men har tränat mycket i USA på sistone, kommer till fighten med två imponerande vinster i UFC i ryggen. Han har varit omtalad som en framtida flugviktare som kan göra mycket väsen av sig i divisionen. Nu återstår det att se om han kan ta sig förbi mästarens bror för att åter få möta rankat motstånd.

Amir Albazi vs Francisco Figureido – vem vinner? 

Annons

Fler Nyheter