Connect with us

Exklusivt

Felipe Lima talar ut om FCR-titeln: ”Mådde inte bra” – kan återvända snart!

Publicerat

Felipe Lima. Foto_ Stev Bonhage


Nyheter

Felipe Lima talar ut om FCR-titeln: ”Mådde inte bra” – kan återvända snart!

Publicerat 22 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Rensar luften: ”För mig är FCR de bästa”

Felipe Lima. Foto_ Stev Bonhage

Igår kväll släpptes nyheten om att Fight Club Rushs (FCR) bantamviktsmästare Felipe ”D’Ouro” Lima blivit fråntagen sin titel. Nu har han öppnat upp för att ge klarhet och rensa luften. 

FCR släppte ett pressmeddelande som annonserade att Lima skulle bli fråntagen sin titel eftersom han har svårigheter med att klara bantamviktsgränsen. 

Nu har har förklarat situationen i detalj för Maximum Sports och att han planerar att flytta upp till fjädervikt – men inte för evigt. 

– Just nu vill jag inte gå ner [till bantamvikt], jag går runt på 75 kilo, att ta mig ner till 61 är väldigt krävande, berättar Lima för Maximum Sports. Det är inte för evigt, men jag vill [fightas i bantamvikt] på en större scen. Men jag är glad och nöjd med allt.

Det var i huvudmatchen på FCR 10 i November förra året som Lima sist tävlade. Då blev han den första FCR-mästaren efter att ha avslutat Evgeny Odnorog tidigt i den första ronden med ett brutalt flygande knä.

Det kan ha varit väldigt bra att säkra segern tidigt, då han inte var i bra skick för att gå tre ronder. 

Svensk-brasilianske Lima förklarar att hans förra viktnedgång var långt ifrån ideal, vilket mer eller mindre säkrade beslutet. 

– Efter min förra match i November så gick jag ner mycket men gick snabbt upp igen, jag mådde inte bra, inte alls. 

När FCR annonserade nyheten uppstod det missförstånd hos vissa som trodde att relationen mellan organisationen och Lima surnat. Medan Lima erkänner att det ursprungliga meddelandet kan ha framstått som något hårt, men att hans relation med FCR inte är något annat än bra och respektfull. 

– Nej, vi bestämde redan i maj att inte längre tävla i [bantamvikt], förklarar Lima. Så som det skrev så lät det lite otrevligt, men det är bara det, det lät lite dåligt. Det är därför jag postade mitt inlägg för att förtydliga att inget är dåligt [mellan mig och FCR], vår relation är bra. 

”För mig är FCR bäst”

Dock så har Lima gjort anspråk på fjäderviktstiteln nu när han planerar att tävla där den närmsta tiden.

Hans nästa match lär inte bli om FCR:s första fjäderviktstitel, men han återvänder möjligtvis redan på FCR 13 den 27 augusti. 

– De vill bygga [fjädervikts]divisionen lite mer, säger Lima. Vi håller redan på att leta efter en ny fight, jag kommer förmodligen fightas i augusti. Så [i Sverige] vill jag inte fightas någon annanstans, för mig så är FCR bäst. 

Än så länge ser allt bra ut. En potentiell motståndare från Europa som är erfaren och som tävlat på hög nivå har kontaktats med ett erbjudande. Lima och FCR inväntar dock besked. 

Det viskas om potentiella stormatcher för Lima i etablerade, utländska organisationer i både USA och Europa. De svenska fansen lär dock inte ha några problem med att se den explosiva och publikvänliga fightern i FCR en gång till innan han eventuellt går vidare. 

Vem vill du se Felipe Lima möta? 

Annons

Fler Nyheter