Connect with us

Svensk MMA

Svenske Europamästaren återvänder på nästa Fight Club Rush!

Publicerat


Nyheter

Svenske Europamästaren återvänder på nästa Fight Club Rush!

Publicerat 23 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Daniel Schälander / FCR MMA

Den 27 augusti kommer Fight Club Rush (FCR) att lämna Västerås för första gången för att debutera i Stockholm. Det ser nu ut som att Amir Malekpour (3-2), svensk Europamästare i A-klass-MMA, återvänder på FCR 13!

Malekpour tog nyligen till sociala medier för att annonsera att han kommer att tävla på Solnahallen den 27 augusti – platsen och datumet för FCR 13!

     Visa detta inlägg på Instagram           

Ett inlägg delat av Amir Malekpour (@malekpour_mma)

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Återvände med välbehövd seger

Malekpour var länge en del av Pancrase Gym men har under det senast året anslutit sig till KRAFT Kampsport där han frodats.

Efter en mycket lyckad A-klasskarriär som inkluderade ett EM-guld i IMMAF, tre SM-guld samt segrar över Hoger Salih och Hamid Sadid tog Malekpour klivet till proffs i april 2014 med en poängseger över veteranen Martin Fouda.

Därefter blev Malekpour besegrad av Delshad Moraad i en mycket spännande match på FCR 5.

Malekpour återvände till vinstkolumnen med en submissionvinst över Ilaz Zabelaj på FCR 6 – återigen i en mycket spännande match.

Det tuffa motståndet fortsatte för Malekpour då han välkomnade knockoutartisten Alexander Lööf till profsscenen i september förra året. Än en gång blev det en spännande tillställning som nästan gick tiden ut men i matchens sista sekunder blev Malekpour sänkt och avslutad av Lööf i ett chockerande slut till mötet.

Malekpour var senast aktuell på FCR 12 i maj där han mötte den uppstickande talangen Safi Husseini – som säkrade den snabbaste segern i FCR:s historia i sin debutseger. Matchen började jämnt men Malekpour visade sin rutin och tog sakta men säkert över matchen, som blev alltmer ensidig desto längre den gick.

Efter full tid hade Malekpour gjort en välförtjänt och imponerande återkomst till vinstkolumnen.

Vem vill du se Amir Malekpour ta sig an på FCR 13?

Annons

Fler Nyheter