Connect with us

Exklusivt

Wolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

Publicerat


Nyheter

Wolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

Publicerat 27 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Wolf Fight Promotion 5. Kalmar Foto Patrik persson

Till vintern kommer Wolf Fight Promotion (WFP) 5 hållas i Kalmar – den första gången en MMA-gala hålls i den småländska staden!

Det är källor inom WFP som exklusivt meddelar nyheten för Maximum Sports. Enligt uppgifterna är evenemanget inte ännu sanktionerat men allt talar för att galan går av stapeln den tionde december på Kalmar Sporthall.

Läs mer:

Första MMA-evenemanget i Kalmar

WFP, som grundats av den stigande stjärnan David Jacobsson, har i skrivande stund hållit tre framgångsrika galor i Halmstad, med ett fjärde planerat den första oktober. Redan efter den tredje galan fanns det planer på att expandera till andra, mindre svenska städer utanför Halmstad men pandemin satte stopp för planerna. 

Både A-klass- och proffsfighters från mindre klubbar och städer har därmed fått chansen att tävla på välproducerade galor med publikvänlig matchmaking. 

Hittills är inga fighters klara för WFP 5, men Halmstadfightern Robert Nyström har tävlat på varenda WFP-gala hittills. Det finns en god chans att han återvänder på den femte galan. 

Dessutom finns det stora förväntningar att lokala fighters från Kalmar går match på WFP 5. Daniel Bergström tävlade under WFP 2 och det finns en god chans att han går match på hemmaplan. Utöver det kan A-klasstjärnan Josefine Modig, som vann guld för Sverige i IMMAF World Cup 2021, mycket väl gå match på WFP 5. 

WFP har stegrat i kvalité för varje gala och fokuset på lokala talanger har varit lyckat. Det finns gott om anledningar att ha höga förväntningar när WFP debuterar i Kalmar. 

Vilka vill du se tävla på Wolf Fight Promotion 5: Kalmar?

Annons

Fler Nyheter