Connect with us

Exklusivt

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndare

Publicerat


Nyheter

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndare

Publicerat 28, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vem borde ”The Diamond” möta härnäst? 

Under de senaste åren har lättviktaren och före detta interimmästaren Dustin ”The Diamond” Poirier blivit en av de mest populära fighters i UFC. Hans två raka segrar via TKO över superstjärnan Conor McGregor gjorde dessutom mycket för att etablera honom hos mainstreamfans. 

Poirier tog nyligen till Twitter för att uttrycka sin önskan om att gå match i UFC – men vem borde ”The Diamond” möta?

Vid detta skedet i sin karriär förtjänar Poirier stora namn och scener. Det hade inte funnits något större namn än just McGregor men ett fjärde möte är osannolikt i dagsläget. 

Läs mer:

Nate Diaz

Denna matchen har redan varit planerad men föll isär av något oklara anledningar. Vare sig Nate Diaz förhandlade bort matchmöjligheten är oväsentligt i dagsläget. 

Diaz är utan tvekan på vägen ut ur UFC och hans glansdagar har passerat. Han har dock visat glimtar av briljans, som i segern över Anthony Pettis och den berömda sista minuten av mötet med Leon Edwards.

Utöver det har Diaz en boxningsbaserad stil som passar Poirier perfekt. Båda är kända för fin boxning, långa slagkombinationer och ett ruskigt underhållande tempo. Den här matchen har alla ingredienser för att kandidera för årets match.

Michael Chandler 

Både Poirier och Michael Chandler har redan blivit avslutade av den regerande lättviktsmästaren Charles Oliveira. Båda två vinner ofta prestationsbonusar, båda två har oerhört publikvänliga stilar, båda två levererar skoningslöst våld. 

Rankningsmässigt är det logiskt då Poirier är på andraplats medan Chandler är femterankad. Det finns unga, hungriga lättviktare på väg upp men ett möte mellan Poirier och Chandler är svårt att tacka nej till. 

Rafael dos Anjos

Den forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos kan mycket väl vara den mest underskattade och förbisedda fightern i UFC oberoende av division. Han möter gång på gång de tuffaste talangerna på väg upp och om man besegrar RDA är en titelchans aldrig långt bort. 

Han har dessutom en underhållande, allsidig stil och är en tuff nöt att knäcka för vilken fighter som helst. 

Colby Covington

Detta är en farlig, riskabel matchning, men vad gäller stora namn och stora publikintäkter för Poirier så blir det inte mycket större än ett hatmöte med den forne lagkamraten Colby Covington

De tävlat i olika viktklasser vilket innebär att de hade behövt mötas i en catchviktmatch eller att Poirier flyttar upp till weltervikt. Poiriers nedtagningsförsvar och kondition hade testats och han hade varit underdog. Dock så hade en seger över en polariserande fighter som många fans älskar att hata hade gett oerhört stor utdelning för Poirier.

Justin Gaethje

När Poirier och Justin Gaethje först kolliderade i april 2018 förväntades fyrverkerier och lättviktarna levererade. Sedan dess har dock Gaethje blivit en mer defensiv fighter och täppt till många av sina hål stående.

Även om Gaethje fortfarande har stilmässiga svagheter så har han enbart förlorat mot nuvarande eller före detta UFC-mästare. Poirier och Geathje är rankade på liknande positioner och återigen: de har stilar som i stort sett garanterar våldsam underhållning. Om någon av herrarna ska få en returmatch om titeln så bör de först vinna en returmatch. 

Vilken motståndare hade du föreslagit för Dustin Poirier? 

Annons

Fler Nyheter