Connect with us

UFC

Israel Adesanya ger fansen en utmaning – med miljoner som belöning!

Publicerat


Nyheter

Israel Adesanya ger fansen en utmaning – med miljoner som belöning!

Publicerat 30 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Det chockade mig”

På lördag går UFC 276 av stapeln där den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya försvarar sin titel i huvudmatchen. Det är dock inte titelutmanaren Jared Cannonier som går Adesanya på nerverna – det är de konspiratoriska steroidanklagelserna kring ”tittygate” som gör det. 

Det var inför Adesanyas framgångsrika titelförsvar mot Paulo Costa som tittare uppmärksammade att mästarens högra bröst såg ut att hänga. Gynecomastia är ett tillstånd som kan uppstå vid steroidanvändning, då brösten börjar hänga. 

Fans och fighters började öppet spekulera om att Adesanya använt steroider tidigare och begreppet ”tittygate” myntades. 

Läs mer

”Kommer ge tre miljoner dollar…”

Inför helgens storgala talade Adesanya med MMA-media och erbjöd en belöning för de som kan framställa bevis om steroidanvändning. 

– När man är stor så pratar de om ”tittygate”, sade Adesanya för pressen på mediadagen inför UFC 276. Samtidigt tänker jag typ ”hur fan?” De behöver bara hitta ursäkter för att ta min storhet ifrån mig. Jag förstår att detta är vad folk ska göra, så jag låter de. Kolla: jag kommer ge tre miljoner dollar till vemsomhelst som kan framställa konkreta bevis att jag ens vet vad fan jag ska göra med steroider eller hur man tar steroider. Jag lovar er… tre miljoner dollar om ni kan hitta konkret bevis på att jag någonsin ens köpt, rört eller gjort något med prestationshöjande droger eller något. Jag såg Icarus.  Det är vad jag vet om steroider, från den dokumentären. Det öppnade mina ögon. Det chockade mig. 

Efter de ursprungliga anklagelserna sökte Adesanya upp en läkare för att undersöka varför hans högra bröst hängde men inga bekymmer upptäcktes. 

Hittills har Adesanya aldrig testat positivt för steroider eller andra otillåtna substanser. ”Tittygate” är det enda som uppmärksammats vad gäller misstankar om sådant. 

Tror du att Israel Adesanya någonsin tagit steroider? 

Annons

Fler Nyheter