Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports matcher att boka efter UFC Vegas 57

Publicerat


Nyheter

Maximum Sports matcher att boka efter UFC Vegas 57

Publicerat 27 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

I helgen gick UFC Vegas 57 av stapeln, en händelserik gala med många potentiella matcher som Maximum Sports nu föreslår.

Mateusz Gamrot

Oavsett vad man tycker om domslutet och hur man själv poängsatte så säkrade polske Mateusz Gamrot karriärens största seger.

Framför honom i rankingen finns flera fighters som inte nödvändningsvis är aktuella för ett möte med Gamrot. Fighters som Conor McGregor och Tony Ferguson kommer nästan garanterat att gå match mot en mer etablerad och välkänd fighter. 

Gamrot borde möta: Vinnaren mellan Rafael dos Anjos och Rafael Fiziev.

Nästa månad kommer Rafael dos Anjos och Rafael Fiziev göra upp om vilken Rafael som bör vara högst rankad i UFC:s lättviktsdivision. Det är en utmärkt matchning, ett möte mellan det äldre och yngre gardet, och Gamrot bör möta vinnaren. 

Arman Tsarukyan 

Den unge armeniern Arman Tsarukyan har ingenting att skämmas över efter de fem ronderna han bjöd på mot Mateusz Gamrot. Han visade att han, med ett par justeringar till sin stil och taktik, utan tvekan hör hemma i lättviktsdivisionens toppskikt. 

Tsarukyan har gott om tid att återvända till vinstkolumnen, bygga upp en ny segersvit och en ny marsch mot titeln. 

Tsarukyan borde möta: Förloraren mellan Rafael dos Anjos och Rafael Fiziev.

Oavsett vilken Rafael som förlorar så blir han bra motstånd för Tsarukyan. Om Fiziev förlorar så blir det den stigande talangens fall i toppen, och han lär vilja återvända mot någon i en liknande sits i divisionen. 

Dos Anjos är en orädd, respekterad veteran som tagit sig an de tuffaste matcherna i två olika divisioner. Han skulle också utgöra ett lämpligt test för Tsarukyan.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Shavkat Rakhmonov

Wow! De som tvivlade på Shavkat Rakhmonovs förmåga lär vara snopna idag! Kazaken ser ut att vara hela paketet. Han är allsidig, stark, håller ett galet lugn i matchen, och hotar ständigt från alla positioner. 

Efter matchen utmanade Rakhmonov veteranen Stephen ”Wonderboy” Thompson, men det är inte riktigt den matchen som intresserar mest. 

Rakhmonov borde möta: Sean Brady

I huvudmatchen på UFC Vegas 57 gjorde Tsarukyan och Gamrot upp i ett möte mellan två av divisionens hetaste talanger – vilken skulle få ett uppskjut i rankingen och ta sig närmre en titelchans först? 

Jag vill se en sådan match mellan grapplingfenomenet Sean Brady och den otroligt lovande Rakhmonov. Ge oss fem ronder, det lär bli ”Fight of the Night”.

Neil Magny 

Man skulle kunna kalla Neil Magny för welterviktsdivisionens Rafael dos Anjos – han tar många av de matcherna som andra fighters i hans position vägrar. Han möter de unga, hungriga tigrarna på väg upp och räds inte i det minsta. Det gav inte utdelning den här gången, men det kan det göra nästa gång. 

Magny borde möta: Jake Matthews

När australiensaren Jake Matthews återvände mot Andre Fialho gjorde han det med ett sting (och tatueringar) vi aldrig tidigare skådat. Matthews såg ut att vara en helt annan fighter än den man kände till och om Magny vill behålla en topprankad plats i divisionen bör han hålla Matthews utanför topp 15. 

Thiago Moises 

Brasilianaren Thiago Moises kammade hem en välbehövd seger på UFC Vegas 57 men han har fortfarande mycket kvar att göra för att ta sig tillbaka till en topp 15-ranking. 

Moises borde möta: Damir Ismagulov

På förra veckans UFC-gala kunde kazaken Damir Ismagulov rada upp en (något kontroversiell) seger över svenske Guram Kutateladze. Båda fighters är precis utanför topp 15 men segraren i denna matchen har ett starkt argument för att inta en femtonde- eller fjortondeplats. 

Christos Giagos

Med ett matchfacit på 2-3 i sina fem senaste matcher samt förluster mot alla i lättviktsdivisionens övre skikt så känns det inte som att Christos Giagos är topp 15-material. Han är en relativt allsidig och underhållande fighter men han har arbete att göra om han vill ta sig tillbaka till stora matcher mot stora namn. 

Giagos borde möta: Alexander Hernandez

Både Giagos och Alexander Hernandez har haft svårt mot lättviktsdivisionens topp, låt oss se vilken av dem som förtjänar att vara högre rankad. 

Umar Nurmagomedov

Låt oss vara ärliga: detta var precis vad vi förväntade oss från Umar Nurmagomedov – inte mer, inte mindre. Han dominerade Nate Maness i tre ronder… och sedan då? Det var inte motståndaren vi ville se Nurmagomedov mot, men det finns en matchning som bör bokas om.

Nurmagomedov borde möta: Jack Shore

Matchen mellan bantamviktarna Nurmagomedov och Jack Shore borde ha skett två gånger tidigare, det är dags att boka om den. Stilmässigt är det ett perfekt test för båda. 

Skriker vi efter att se Maness efter det här? Nej. Han kan få möta vemsomhelst. 

Vad tycker du om Maximum Sports matcher att boka efter UFC Vegas 57?

Annons

Fler Nyheter