Connect with us

Svensk MMA

UFC-stjärnan: Alexander Gustafsson kan slå nuvarande UFC-mästaren!

Publicerat


Nyheter

UFC-stjärnan: Alexander Gustafsson kan slå nuvarande UFC-mästaren!

Publicerat 17 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Om du frågar den tvåfaldige UFC-titelutmanaren Stephen ”Wonderboy” Thompson så har svenske Alexander Gustafsson vad som krävs för att besegra den regerande lätt tungviktsmästaren Jiri Prochazka!

I en video på ”Wonderboys” youtube-kanal talade han om Prochazkas titelvinst över Glover Teixeira. Thompson avslöjade då att han tror Gustafsson skulle kunna vinna titeln om han mötte tjecken Prochazka. 

– Jag önskar att Alexander Gustafsson fortfarande var med i spelet, sade Thompson. Om Gustafsson var i sitt esse så tror jag att han skulle besegra honom; Prochazka, jag tror att han skulle besegra alla. Den enda personen han inte kunde vinna mot var Jon Jones. Förstår du vad jag menar? Jösses det var något. 

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

Fjärde gången gillt? 

Hittills har Gustafsson utmanat om titeln tre gånger. Först var på UFC 165 mot Jon Jones i september 2013. Gustafsson var nästan helt borträknad av många inom MMA-världen men svenskens enastående prestation var en skräll i sig.

Han pressade Jones som ingen annan tidigare gjort, tog ner mästaren och överraskade många. Efter fem ronder lyckades dock Jones vinna ett jämnt domslut. 

Gustafsson utmanade sedan den efterträdande UFC-mästaren Daniel Cormier i oktober 2015. Återigen blev det en jämn tillställning där bägge fighters hade sina stunder. Gustafsson sänkte ”DC” och var nära på att vinna, men förlorade återigen ett jämnt domslut. 

Sist Gustafsson hade chans att vinna UFC:s lätt tungviktstitel var på UFC 232 i december 2018. Den här gången var det Jones som hade återvunnit titeln men det blev inte alls lika jämnt som tidigare. Gustafsson blev nedtagen och avslutad via TKO i den tredje ronden. 

Härnäst kommer Gustafsson ställas mot ukrainaren Nikita Krylov på UFC London i juli. Svensken har besegrat de två tidigare lätt tungviktsmästarna, Teixeira och Jan Blachowicz. Om Gustafsson ska kunna  ta sig till en fjärde titelchans måste han först ta sig förbi Krylov. 

Kan Alexander Gustafsson besegra Jiri Prochazka? 

 

Annons

Fler Nyheter