Connect with us

Exklusivt

Spåkulan: Så kommer UFC Austin’s hetaste matcher att sluta!

Publicerat


Nyheter

Spåkulan: Så slutar UFC Austin’s hetaste matcher

Pezhman Pars

Publicerat juni 17, 2022

By Pezhman Pars

Så kommer helgens hetaste fighter att sluta!

UFC Austin går av stapeln redan 22:00 lördag svensk tid och fortsätter in på söndagen med ett huvudkort som startar 01:00. Till många svenskar och georgiers stora glädje så återvänder Guram ”the Georgian Viking” Kutateladze till oktagonen efter en längre tids frånvaro på grund av skada. Allstar-fightern gjorde sin debut i världens största MMA-organisation i oktober 2020 när han i en spännande fight lyckades besegra polska stjärnan Mateusz Gamrot. Nu återvänder han alltså och tar emot ännu en talangfull motståndare i kazaken Damir Ismagulov.

Detta fightkort har hyllats av fans och media i sociala medier för att vara fylld med fighter riktat till de mer ”hardcore” fans som finns, alltså de som följer MMA in och ut och inte bara vill se de allra största stjärnorna göra upp. Just Gurams fight samt själva huvudfighten mellan Calvin Kattar och Josh Emmet är två tydliga exempel på detta. De är inga stora namn som når ut till en mainstream-tittare, men de som är insatta vet att samtliga av dessa fighters alltid har underhållande fighter och sällan lämnar en besviken.

Men frågan är hur det hela kommer att sluta? Av de totalt 14 fighterna från UFC Austin har jag tagit ut några guldkorn där jag törs mig på att gissa utgången av dem.

 • Bantamvikt: Adrian Yanez vs. Tony Kelley
  Underkortets sista fight. Båda fighters har en vinst över svårslagna Randy Costa, men framförallt vet man att deras fighter kan sluta hur som helst. De är duktiga strikers men har utvecklats för varje fight de haft i UFC. Denna fight kommer gå tiden ut och ge Yanez hans andra delade domslutsvinst i UFC. Potentiell ”Fight of the night”
 • Lättvikt: Damir Ismagulov vs. Guram Kutateladze
  Här blir det svårt att vara opartisk, men Guram har all potential i världen att ta sig till topp 10-rankingen ganska snart. Få fighters vill möta Guram som är bra både på marken och på fötterna. Hans motståndare har dock en imponerande meritlista med vinster över Joel Alvarez och Thiago Moises. Även denna fight har ”Fight of the night”-potential. Om inte fighten tar slut tidigt i första ronden kommer vi se ytterligare ett delat domslut på denna gala. Här är det hugget som stucket, men hjärtat säger att Guram Kutateladze tar sin andra UFC-vinst på lika många försök.
 • Weltervikt: Kevin Holland vs. Tim Means
  Om du inte vet vem Tim Means så är du bara en googling bort. Borträknad och förbisedd otaliga gånger, men ”The Dirty Bird” kommer till fighten med tre raka vinster, senaste mot Danmarks egna Nicolas Dalby. Kan han nu stoppa storsnackaren och underhållaren Kevin Holland som slog igenom ordentligt 2020 med fem vinster? Men efter förlusterna mot Derek Brunson och Marvin Vettori 2021 blev det tydligt att Holland har stora hål när han har ryggen mot mattan. Stilmässigt passar därför Means honom bättre, som är en bättre striker än vad han är brottare. Just därför kommer Kevin Holland att ge Means sin första förlust sedan februari 2020. Fighten kommer att sluta med en TKO-vinst för Holland som kommer att använda sin räckvidd och aviga stil för att knocka veteranen Tim Means.
 • Fjädervikt: Calvin Kattar vs. Josh Emmett
  Kvällens femrondare mellan Kattar och Emmett har också ”Fight of the night” skriven över hela sig. Två otroligt duktiga strikers som befinner sig strax under eliten i fjädervikt. Kattar kommer från en otroligt imponerande vinst över hypade georgiern Giga Chikadze medan Emmett har ett par skalper i Shane Burgos och Dan Ige att skryta om. Men Emmett har i princip endast fightats en gång per år sen 2018, vilket får en att tveka på hans matchform. Kattar har inte heller varit överaktiv. Det gick ett år mellan hans vinst över Chikadze och förlusten dessförinnan mot Max Holloway. Även denna fight har ”Fight of the night”-potential, frågan är bara vem som kommer att ha bäst fighting-IQ när det väl beger sig. Emmett har aldrig varit i en femrondare förut, och det kommer nog vara det som fäller avgörandet. Kattar kommer nämligen ifrån tre raka femronders-fighter. och den erfarenheten ska inte underskattas när domaren sätter igång rond fyra och fem. Kattar kommer därför att vinna denna fight och ta sig ett steg närmare till en ny titelutmaning.
 • Bubblare: Lättvikt: Donald Cerrone vs. Joe Lauzon
  Två ärrade veteraner gör upp i vad som kan bli den sista fighten för båda i UFC. Tillsammans har de otroliga 95 MMA-fighter gemensamt, vilket måste vara någon form av rekord. Donald ”Cowboy” Cerrone kommer med hela fem rakar förlust i ryggen och den senaste vinsten 2019 mot Al Iaquinta har inte helt åldrats med värdighet. Hur statusen är på Joe Lauzon är svår att veta eftersom han inte velat fightas under hela ”Covid-perioden”. Men nu är han tillbaka och det kommer Cerrone bli varse om. Cowboyen behöver inte tämjas särskilt länge och jag räknar starkt med att Lauzon kommer att vinna fighten innan fighter når 15 minuter.

Annons

Fler Nyheter