Connect with us

Svensk MMA

Första matchen klar för Wolf Fight Promotion 6 – forne titelutmanaren är tillbaka!

Publicerat


Nyheter

Första matchen klar för Wolf Fight Promotion 6 – forne titelutmanaren är tillbaka!

Publicerat 25 januari, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

En sann toppmatch i A-klass-MMA har nu annonserats för Wolf Fight Promotion (WFP) 6. Det blir Nissafors mot Stockholm när Dennis Fränberg tar sig an Josef ”Lion of Sweden” Al-Zubeidy!

Foto: Patrik Persson

WFP 6 kommer att äga rum den 25 mars i Halmstad – där organisationen är baserad. Mot slutet av förra året annonserade WFP alla sina galor år 2023, du kan läsa mer om årsschemat här

Hittills har flera lovande fighters som Kevin Munje och Samuel Bark tävlat i WFP och även etablerade toppnamn som David Jacobsson (som grundade WFP) och Robert Nyström

Fränberg vs Al-Zubeidy blir ett spännande möte mellan två fighters som är välkända i organisationen. 

Läs mer

Två fighters med offensiva actionstilar 

Fränberg satte Nissafors Fight och Fitness när han besergade Redline Training Centers Eni Begotaraj på WFP 3. Han följde upp med en match mot den stigande talangen Deldar Qaso på WFP 4. Trots en stark inledning blev Fränberg knockad mot slutet av den första ronden. 

Sedan dess har dock Fränberg återvänt till vinstkolumnen med en poängvinst över GMG MMA:s Leonard Jonsson. Fränberg har en mycket offensiv och publikvänlig fightingstil och har snabbt blivit en favorit i WFP. 

”Lion of Sweden” har gått flera hundra matcher i taekwondo och representerar Allstars Training Center. Al-Zubeidy har en explosiv fightingstil där han använder sig av många spektakulära sparkar och tekniker.

Al-Zubeisy har mött tuffa fighters Alexander Lindgren och Alfred Olsson tidigt i karriären, men bägge slutade i nederlag.

På WFP 4 mötte Al-Zubeidy hemmafavoriten Oskar Carlsson i en av galans mest underhållande matcher. Efter tre mycket underhållande ronder segrade Al-Zubeidy via domslut.

Den segern säkrade en match mot Tor Sohlström om WFP:s mellanviktstitel i A-klass-MMA på WFP 5 i Kalmar. Herrarna friade till publiken i en riktig rökare till match, det var dock Sohlström som segrade via domslut. 

Vem vinner: Dennis Fränberg eller Josef Al-Zubeidy? 

ANNONS

Fler Nyheter