Connect with us

Svensk MMA

Zebaztian Kadestam återvänder för toppmatch i ONE!

Publicerat


Nyheter

Zebaztian Kadestam återvänder för toppmatch i ONE!

Publicerat 6 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez


Den 26 augusti smäller det: den svenske forne ONE-mästaren Zebaztian ”The Bandit” Kadestam (13-7) återvänder till organisationen för ett möte Iuri Lapicius (14-1, 1 NC) – topptalangen från Moldavien!
ONE Championship själva annonserade matchen via sociala medier, evenemanget äger rum i Singapore och avrundas med en titelmatch i lättvikt mellan den regerande mästaren Ok Yae Yoon och Christian Lee.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av ONE Championship (@onechampionship)

Läs mer

Lapicus återvänder efter kontroversiella matchen

Kadestam hade en bråkig bakgrund och en dyster syn på framtiden innan han fann kampsport, som mer eller mindre räddade honom.
Han började träna thaiboxning, blev kär i kampsport, och började imponera när han sadlade om till MMA-fighter.
Till vardags tränar Kadestam under veteranen Omar Bouiche på Pancrase och ”The Bandit” har tävlat i ONE Championship sedan maj 2017.
”The Bandit” hade något blandade resultat men vann den vakanta welterviktstiteln efter at ha knockat amerikanen Tyler Maguire i november 2018. Kadestam hann med ett titelförsvar men förlorade sedan mot Kiamran Abbasov.
Svensken förlorade två matcher till men återvände till vinstkolumnen i sitt senaste framträdande med en TKO-seger över Valmir da Silva.
Lapicus har länge varit en hyllad talang som kom in i ONE som obesegrad fighter. Han vann sina två första matcher i organisationen och bokades sedan för ett möte med den forne UFC-mästaren Eddie Alvarez.
Tidigt i matchen hamnade herrarna på marken och Lapicus fick ett slag i bakhuvudet. Trots att slaget inte verkade alltför hårt så menade Lapicus att han inte kunde fortsätta och matchen ogiltigförklarades.
Lapicus fick mycket kritik för matchen och anklagades för att ha fegat sig ur.
Det återstår att se om Kadestam kan påbörja en ny vinstsvit och om det återigen leder till titeln i ONE.

Vem vinner: Zebaztian Kadestam eller Iuri Lapicus?

Annons

Fler Nyheter