Connect with us

Svensk MMA

Lina Länsberg skriver kontrakt för ny UFC-match – men mot vem?

Publicerat


Nyheter

Lina Länsberg skriver kontrakt för ny UFC-match – men mot vem?

Publicerat 6 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vad väntar den topprankade UFC-svenskan? 

Mindre än tre månader efter hennes senaste match har nu den svenska UFC-bantamviktaren Lina ”Elbow Queen” Länsberg (10-6 ,#12) tecknat kontrakt för en ny match!

I dagsläget är det inte klart vem Länsbergs återkomst blir mot eller när.

 

     Visa detta inlägg på Instagram           

 

Ett inlägg delat av Lina Länsberg (@linalansberg)

Länsberg kommer senast från en domslutsförlust mot landskvinnan Pannie Kianzad i en framemotsedd returmatch från deras episka första möte i Malmö.

”Elbow Queen” tränar på Redline Training Center i Malmö tillsammans med hennes man; UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani. Hittills har Länsberg haft blandade resultat i UFC med ett matchfacit på 4-5 i organisationen.

Läs mer

Potentiella motståndare

För tillfället är Länsberg rankad på tolfteplats i UFC:s bantamviktsranking för damer. Medan det inte är helt klart vem Länsberg möter finns det ett par fighters som är nära i ranking och som inte är uppbokade för match.

Karol Rosa (15-4, #13)

Rosa vann sina tre första matcher i UFC men kommer senast från en förlust mot Sara McMann – en fighter som både hon och Länsberg förlorat mot.

Julia  Avila (9-2, #14)

Hittils har Avila vunnit tre utav sina fyra senaste matcher, inklusive en seger över Kianzad, och kommer senast från en submissionvinst över Julija Stoliarenko.

Julija Stoliarenko (10-6-1)

På tal om Stolarienko – efter en tuff inledning med tre raka förluster i UFC säkrade hon en imponerande, armknäckande submissionvinst över Jessica Rose-Clark. Knappast den högst rankade, potentiella motståndaren, men utan tvekan någon som gjorde ett starkt intryck nyligen.

Alexis Davis (21-11)

Veteranen och forne titelutmanaren Davis är förvisso orankad, men hon har ett stort, respekterat namn. Hon har för tillfället vinster i två utav sina tre senaste matcher, förlusten kom mot Kianzad via domslut.

Yana Kunitskaya (10-4, #6)

Kunitskaya och Länsberg har förvisso redan mötts. Det var en tuff match för svenskan som förlorade ett domslut efter full tid. Kunitskaya kommer dock från en förlust, är en av få i toppen av divisionen som inte är bokad för match, och det är utan tvekan en returmatch som Länsberg hade kunnat vinna väldigt mycket på. 

Detta är några av de mest uppenbara alternativen sett till ranking, men det är mycket möjligt att Länsberg ställs mot någon annan fighter som är längre ifrån rankingsmässigt, eller även en hajpad fighter som debuterar i UFC.

Vem vill du se Lina Länsberg möta härnäst?

Annons

Fler Nyheter

Annons