Connect with us

Exklusivt

”Pain City” inför stormatchen: ”Jag är snabbare och mer explosiv”

Publicerat

Under senare år har stockholmaren Anton ”Pain City” Sjöqvist vuxit fram som en äkta publikfavorit hos de svenska kampsportsfansen. Sjöqvist, som representerar Tullinge Muay Thai, har med sin explosiva, underhållande fightingstil fångat fansens uppmärksamhet och nu ställs han inför en tuff utmaning då han möter Luke Bennett i den delade huvudmatchen på Muay Thai for Life 7.0 i Stockholm söndag den 31 mars!

Medan Bennet är en skicklig motståndare med flera inhemska titlar i Storbritannien så kommer Sjöqvist senast från en av sina största segrar.

Sjöqvist gick senast tiden ut med Marcus Sundin Liljedorff – femfaldig svensk mästare, nordisk WKN-mästare och skandinavisk WBC-mästare.

Meriterna talade utan tvekan för Liljedorff, men Sjöqvist glänste och tog motståndaren till ”Pain City”. Trots den solklara segern så var Sjöqvist inte helt nöjd med sin insats.

– Det kändes kul och bra att kunna prestera mot en duktig och rutinerad kille i sporten. Jag tyckte dock att jag presterade mycket sämre än vad jag kan och långt ifrån hur jag presterade under campet inför matchen.

Nu ställer Sjöqvist om för en ny utmaning – men inte den ursprungliga. Svensken skulle egentligen ha mött den irländska topptalangen Garrett Smylie, en skada stoppade dock matchen.

Detta är andra gången i rad i MTFL som Sjöqvists ursprungliga motståndare vignats dra sig ur, så det påverkade inte hans förberedelser särskilt mycket.

– Inget förändras så direkt. De senaste matcherna har det varit mycket ändring på motståndare i sista sekund. Jag brukar oftast inte träna utifrån min motståndare, utan tränar bara för att vara den bästa versionen av mig själv som möjligt. Mitt mål är att vara så duktig på allt att jag kan anpassa mig under matchens gång.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Kommer lyckas dansa ut honom”

Med tanke på motståndarbytet har det inte funnits lika mycket tid för att specialisera träningen.

Sjöqvist föredrar dock att äntra ringen som mer av en blank kanvas och sedan låta konstverket måla sig själv, helst med motståndarens blod som basfärg.

– Helt ärligt har jag ingen koll alls på vem han är eller vad för typ av stil han har. jag har sett snuttar av när han kört tidigare men inte mer än så. Jag förväntar mig som alltid av allt motstånd att de kommer vara den tuffaste personen jag mött och att jag bara ska gå in och göra min grej.

Bennett presenterar annorlunda utmaningar än vad Smylie gjorde, men det lägger Sjöqvist inte särskilt mycket vikt i.

Sjöqvist vill nå den absoluta toppen av thaiboxning och därmed ONE Championship. MTFL är en utmärkt språngbräda för att ta steget från svensk stjärna till stigande talang på världsscenen.

Med ett gott självförtroende, fin boxning och nyfunnen salsa så tror Sjöwvist att matchen mot Bennet går som en dans.

– Jag tror min största fördel kommer vara att jag är snabbare och mer explosiv och kommer lyckas dansa ut honom. Fansen kan förvänta sig att ”Pain City” kommer salsa sig fram till toppen av thaiboxningseliten och få visa sina nya trix från den senaste salsakursen!

Läs mer

Hur går det för Anton Sjöqvist på Muay Thai for Life 7.0?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!