Connect with us

svenska fighters

Emilia Koivisto siktar mot ONE Championship: ”Om två år”

Publicerat


Nyheter

Emilia Koivisto siktar mot ONE Championship: ”Om två år”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

South Side Arenas Emilia Koivisto är utan tvekan en av Sveriges stigande thaiboxningsstjärnor. Med ett guld i junior-SM, guld i de finska thaiboxningsmästerskapen samt brons i U23-VM talar meriterna för sig själva. 

Koivisto kommer senast från en seger över britten Laura Cannon På STHLM Fight Night. Det var en övertygande seger som blev ännu mer imponerande när Koivisto avslöjar de minst sagt ofördelaktiga omständigheterna som präglade hennes uppladdning. 

I ett gästande av Käftsmällspodden berättade Koivisto om förberedelserna. 

– Tre veckor innan SM skadade jag min fot, sade Koivisto. Det var precis innan STHLM Fight Night som jag kunde börja träna ordentligt igen. Jag tävlade nyss men jag tärnade inte ordentligt. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Proffs är något helt annat”

Koivisto må vara erfaren inom amatärsammanhang men vid klivet till proffs lossnade något hos henne. Koivisto insåg att thaiboxning under proffsregler är vad hon är lämpad för. 

– Det var coolt att gå proffs. Detta är vad jag vill göra. Proffs är något helt annat. Jag tävlade mycket i IFMA för att få matcher och erfarenhet, men detta är vad jag vill göra. 

Trots allt hon redan åstadkommit så har Koivisto fortfarande en lång väg att gå för att kunna åstadkomma allt hon vill och verkligen leva upp till sitt potential. 

Sverige har redan en storslagen stjärna i ONE Championship; Smilla Sundell. Om allt går som det ska så kan dock Sundell få svenskt sällskap i ONE:s thaiboxningsdivisioner. 

– Om hon är skadefri kommer vi helt enkelt matcha henne och gå fler matcher, sade Koivistos coach Rodde Silva. Vi är på väg mot ONE Championship, om två år.

Läs mer

Tror du att Emilia Koivisto befinner sig i ONE Championship om två år? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter