Connect with us

Exklusivt

Linus Jönsson om framtiden: ”Då har vi en ny mästare i Wolf”

Publicerat


Nyheter

Linus Jönsson om framtiden: ”Då har vi en ny mästare i Wolf”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Chris Önnerby

Göteborgstalangen Linus Jönsson från Fit4Fight kunde i helgen återvända till vinstkolumnen med en storslaget submissionseger över Deldar Qaso på Wolf Fight Promotion (WFP) 9. 

Inför mötet hade Qaso underminerat Jönssons brottning och lovade en knockout. När herrarna väl var i buren visade Jönsson att hans brottning minst sagt räckte till för att kontrollera de största delarna av matchen. 

– Inför varje match får motståndaren alltid se en ny version av mig själv, berättar Jönsson för Maximum Sports systersida frontkick.online. Nu ville jag sätta en stämpel. Innan sa han att jag hade dålig brottning, då visar jag att jag kan brottas och det funkade. ”Den som skrattar bäst skrattar sist”.

Efter två ronder av dominans på marken äntrade Jönsson den tredje ronden med segern inom räckhåll.

Egentligen behövde han endast rida ut den sista ronden, men när han fann ett övertag på marken lyckades han även koppla en rear naked choke some tvingade Qaso att klappa ut. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Synd att tiden tog slut”

Givetvis är Jönsson nöjd med segern, men han hade inte haft något emot att avsluta med slag. 

– I tredje ronden hittade jag submission, när han vände ryggen till då kände jag att han var slut. Jag hade tyckt det var kul med ett TKO-avslut. Synd att tiden tog slut i andra när jag fick mount men när jag fått in mitt stryp så släpper jag inte.

I sin segerintervju i buren efter matchen uttryckte Jönsson en önskan om att möta Alexander Håkansson från rivalklubben GBG MAC en andra gång. De möttes först i ett hett derby på WFP 8, en jämn match som gick tiden ut. 

Jönsson var säker på seger efter tre jämna ronder men förlorade ett sylvasst delat domslut.

– Jag tycker själv att det var en tajt match som hade kunnat gå bådas väg. Tar han matchen så har vi en ny mästare i Wolf.

Nu när Jönsson skrivit på för Viracci Sports Management så ser han enbart nya möjligheter, istället för hinder. 

– Jag har bättre förutsättningar med VSM och det som det tar med sig. Jag tror starkt på det, är taggad på 2024 det finns många möjligheter. Det ska bli riktigt kul, jag har många planer inför 2024.

Läs mer

Tror du att Linus Jönsson vinner en returmatch mot Alexander Håkansson? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter