Connect with us

Exklusivt

Maximum Sports skribent vann SM: ”Revanschlust gör något med en”

Publicerat

 

Nyheter

Maximum Sports skribent Lisa Melin Johansson vann SM: ”Revanschlust gör något med en”

By Sebastian Vendel-Martinez

Den numera Stockholmbaserade gotlänningen Lisa ”Miss Main Event” Melin Johansson från IMPACT Kampsportscenter har varit en utav de som lyft Maximum Sports under sin tid som skribent på sidan, nu kan hon även titulera sig som svensk mästare i thaiboxning år 2024. Ambitionerna sträcker sig dock ännu längre!

Efter att ha besegrat Emelie Borne i semifinal ställdes Melin Johansson mot ett bekant ansikte i finalen – hennes rival Lisa Larsson.

Deras match i finalen var deras fjärde möte. Inför matchen hade Larsson vunnit senast, men Melin Johansson hade vunnit mot henne två gånger tidigare.

– Finalen var ju det jag hade siktet på, berättar Melin Johansson för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Förra året var mitt första SM och då mötte jag Lisa Larsson som jag förlorade mot i finalen. Nu möttes vi igen och jag vann på delat domslut, så som hon vann förra gången.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag hoppas på landslaget”

Det var en jämn kamp där bägge damer hade sina stunder, men Melin Johansson pressade på duktigt och såg ut att träffa mer, dessutom såg hon till att lämna så många slagdueller som möjligt genom att få in den sista träffen.

Även om hon presterade väl var det en väldigt jämn match – något poängdomarna underströk när matchen väl gått tiden ut.

Med dommarsiffrorna 2-1 kunde Melin Johansson utnämnas som vinnare på delat domslut och därmed ny svensk mästare.

Just faktumet att hon hade förlorat sist hon mötte Larsson kan ga gett Melin Johansson den sista pushen hon behövde.

– Vi har mötts fyra gånger på ett år, hon är så jäkla bra och har massa respekt för henne, jag har gått roliga och jobbiga matcher mot henne. Förra året gick jag in i finalen med två vinster mot henne, nu gick jag in med en förlust i ryggen. Revanschlust gör något med en.

Nu siktar Melin Johansson mot fler utmaningar och känner inte att hon behöver ta ett uppehåll innan nästa match.

Melin Johansson vill leva upp till sitt smeknamn och fortsätta gå allt större matcher. Givetvis är ett stort mål i livet för henne att representera det svenska landslaget i thaiboxning – vilket hade betytt oerhört mycket för henne.

– Jag längtar redan efter att gå match igen och jag hoppas på fler erbjudanden efter det här, STHLM Fight Night, MTFL, varsomhelst. Målet är att gå proffs under året och jag hoppas på landslaget. Det är en stor dröm att representera Sverige internationellt.

Melin Johansson är relativt sett väldigt ny till thaiboxning men trots det har hon redan vunnit ett SM-guld och framtiden ser ljus ut för ”Miss Main Event”.

Läs mer

Vem borde Lisa Melin Johansson möta härnäst?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Fler Nyheter