Connect with us

Thaiboxning

Två svenskar vinner guld i EM i Thaiboxning!

Publicerat


Nyheter

Två svenskar vinner guld i EM i Thaiboxning!

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Facebook

EM i thaiboxning 2023 har pågått i Turkiet under veckan och nu när tävlingen är avslutad så står Sverige med två guldmedaljer!

Öresund Muay Thais Livia Nygaard ställdes mot finske Miina Sirkeoja i finalen. Nygaard glänste, var stark i clinch och kunde kamma hem en glasklar seger på enhälligt domslut där hon vann varenda rond. 

Andreas Lilliecrona från Fight Camp Warberg var den andra guldmedaljören i det svenska landslaget. Först besegrade han Kroatien via TKO och sedan Ryssland via Walkover. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tre brons 

Sverige hade en stark trupp med sig med toppfighters som Vilda Ekhorn, Sam Wingqvist och Johanna Persson. Dessvärre fick ingen av de medaljer med sig hem. 

Frida Lindberg dominerade mot Tjeckien men förlorade sedan en jämn match mot Ryssland i Semifinal. 

Anna Strandberg tog sig till semifinal men fick slutligen se sig besegrad av finska Emma Nurmi

Veteranen Marcus Sundin Liljedorff besegrade Tjeckien och Ryssland för att sedan möta hemmantionen Turkiet i seminfal. Efter full tid förlorade Liljedorf två utav tre ronder och fick nöja sig med ett brons. 

Maximum Sports tackar hela det svenska landslaget för alla starka insatser och för att de representerar vårt land så fint internationellt!

Läs mer

Vad tyckte du om Team Sverige i EM i Thaiboxning 2023? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter