Connect with us

Exklusivt

”Där såg jag den svenska flaggan” – Vann EM-gulder kort därefter

Publicerat


Nyheter

”Där såg jag den svenska flaggan” – Vann EM-gulder kort därefter

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Facebook

I helgen kunde Livia Nygaard från Öresund Muay Thai utnämnas som segrare i EM-final i thaiboxning och tog guldet med sig hem till Malmö! 

Nygaard hat gott om rutin och erfarenhet men reagerade trots det på hur professionellt mästerskapet var. 

– Jag tycker det var oerhört proffsigt uppstyrt, berättar Nygaard för Maximum Sports. Tiderna hölls nästan på minuten och invägningarna sköttes snyggt. Något som stack ut var att vi i det svenska landslaget blev ombedda av RF att röra oss med försiktighet i våra landslagsdresser ute på allmänna platser på grund av det ökade säkerhetshotet mot Sverige. Det kändes lite olustigt. Man känner en enorm stolthet när man är utomlands och representerar Sverige och att inte kunna ”skylta” med det kändes minst sagt märkligt.

Europamästerskapen hölls i Antalya, Turkiet. Först besegrade Nygaard Team Italien för att säkra en plats i final mot Finlands Miina Sirkeoja – flerfaldig finsk mästare. 

Att guldet stod på spel i ett nordiskt derby skulle kunna ta kål på mångas nerver – men inte Nygaards. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Jag visste på förhand att det skulle bli en rejäl kraftmätning”

Just lugnet hon kände och uppvisade är en av de lärdomarna om sig själv som Nygaard tar med sig från EM. 

– Jag tar med mig vilket pannben och mental styrka jag har. Jag visste på förhand att det skulle bli en rejäl kraftmätning men det gjorde mig bara extra taggad och gav mig riktigt mycket bränsle. Jag tar också med mig lugnet jag kände inför uppgiften och att jag vågade lita på att jag hade förmågan att slå henne på mina villkor. Innan jag gick upp ringen tittade jag snett upp i taket och där såg jag den svenska flaggan och då sa jag tyst för mig själv ”oavsett hur det går nu så ska du vara stolt över dig själv över hur långt du har kommit”. Att under press kunna känna det lugnet vill jag ta med mig in i 2024.

Medan vissa åker på semester för att få extra glitter och sken så behöver Nygaard inte åka långt då 2023 har inneburit att antalet medaljer och troféer vuxit markant. Gulden och titlarna skiner starkt i Nygaards hem vid Möllevången i Malmö. 

Nygaard har vunnit flera dyrbara, meriterade titlar under året och snart kommer hon behöva en större hylla för att rymma alla bevis på hennes toppstatus inom striking. 

– Jag ser tillbaka på året med glädje och tacksamhet. Det känns som om mycket föll på plats. Att äntligen få vinna SM-guld i thaiboxning och även försvara mitt guld i K-1, ta brons på världscupen i K-1 och sen som kronan på verket – ett EM guld i thaiboxning känns snudd på overkligt. 

Trots allt hon har åstadkommit så anser Nygaard att det fortfarande finns mycket att göra. 

Även om det redan finns mycket att tycka om så hoppas Nygaard på att leverera något som publiken aldrig tackar nek till: fler avslut. 

– Än finns det krut i tanten! Fansens kan förvänta sig att se mig i fler mästerskap och förhoppningsvis på någon proffsgala. Jag hoppas att jag kan visa en fortsatt utveckling med vassare verktyg och tekniker och såklart få till fler avslut.

Läs mer

Vad förväntar du dig från Livia Nygaard nästa år? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter