Connect with us

UFC

Alex Pereira svarar Khamzat: ”Precis som matchen mot Sean Strickland”

Publicerat

Alex Pereira Khamzat Chimaev. Foto_ Stev Bonhage


Nyheter

Alex Pereira svarar Khamzat: ”Precis som matchen mot Sean Strickland”

Publicerat 5 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Alex Pereira Khamzat Chimaev. Foto_ Stev Bonhage

UFC 276 gick av stapeln i helgen och en ny titelutmanare verkar ha trätt fram efter en storslagen prestation. Mellanviktaren Alex Pereira (6-1) knockade fjärderankade Sean Strickland i den första ronden – något som fick svenske Khamzat Chimaevs (11-0) uppmärksamhet. 

Kort efter matchen visade Khamzat intresse för att möta Pereira – som nu gett svar på tal. 

I samtal med Helen Yee hade Pereira samma iskalla energi som han utsöndrat sedan han började tävla i UFC.

– Nåja, jag kommer säga samma sak som jag alltid gör: kolla på vad jag har framför mig, vad som ligger före, berättade Pereira. Precis som med matchen mot Sean Strickland. Folk snackade om Israel [Adesanyas] fight och jag sa: ”Kolla, jag har detta först.” Just nu kommer jag ta hand om min match mot Israel [Adesanya] om titeln, efter det får vi se. 

Läs mer

Khamzat utan motståndare i dagsläget

En stor del till Khamzats utmaning har troligtvis att göra med faktumet att han inte har någon motståndare att träna för just nu. Hans senaste matcher har varit mot toppmotstånd i weltervikt: Li Jingliang och Gilbert Burns

Welterviktsmästaren Kamaru Usman kommer härnäst att försvara sin titel mot Leon Edwards i augusti, medan förstarankade Colby Covington inte har några utannonserade planer. 

Det lämnar Khamzat, som är rankad på tredjeplats, utan motstånd. Hittills har succésvensken gått flera matcher i mellanvikt och många förutspår en framtid i den viktklassen, men de planerna kommer förmodligen inte materialiseras förrän längre fram. 

Tror du att Khamzat Chimaev och Alex Pereira möts i framtiden? 

Annons

Fler Nyheter