Connect with us

Exklusivt

Alexander ”The Mauler” Gustafsson öppnar för comeback: ”Låt oss snacka om det”

Publicerat


Nyheter

Alexander ”The Mauler” Gustafsson öppnar för comeback: ”Låt oss snacka om det”

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har gått drygt ett och ett halvt år sedan svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-8) sist gick match i UFC och han öppnar nu för att göra comeback till MMA-buren. 

Gustafssons legendariska match mot Jon Jones på UFC 165 har redan valts in i UFC:s Hall of Fame – vilket är en otrolig bragd i sig. 

Efter ett längre uppehåll så har ny Gustafsson synts till regelbundet på Allstars Training Center. I en nyligt genomförd intervju stänger ”The Mauler” inte dörren gällande en potentiell återkomst. 

– Jag tänker inte på tävlingsdelen så mycket, kommer det så kommer det, berättar Gustafsson för Maximum Sports systersida Frontkick.online. Tiden får säga sitt. Just nu fokuserar jag på att komma i form. Jag älskar detta, jag älskar att träna. 

På sistone har Gustafsson bland annat tränat med MMA-världsmästaren Rafael Kveldstad samt den stigande supertalangen Najib Adams

Enbart att återvända till den miljön är något som ger Gustafsson motivation och energi. 

– Jag älskar att vara omkring grabbarna och grapplas, brottas lite, slå på mittsar, sparras lite lätt. Jag har gjort detta hela min karriär så jag bara älskar att vara tillbaka och att göra vad jag älskar att göra. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Om jag tävlar blir det i UFC”

Även om ingenting är hugget i sten så berättar Gustafsson att han fortfarande är under kontrakt med UFC och att det är den enda organisationen han skulle vilja tävla i. 

– Jag har varit i UFC sedan 2009, jag är fortfarande i den branschen, jag har fortfarande kontrakt och ja, om jag tävlar någonstans så blir det absolut i UFC.

Gustafsson har dessvärre fyra raka förluster i ryggen, de nederlagen har dock kommit mot toppfighters som Jon Jones och den forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum

I dagsläget verkar Gustafsson vara nöjd med att återvända till träningen, men lämnar dörren till UFC-buren på glänt. 

– Om det finns en match på bordet – låt oss snacka om det och se hur det känns så får vi ta det därifrån. 

Läs mer

Vill du se Alexander Gustafsson göra comeback till UFC? 


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Fler Nyheter