Connect with us

UFC

Amir Albazi vinner via brutal knockout – fortsatt obesegrad i UFC!

Publicerat

 

Nyheter

Amir Albazi vinner via brutal knockout – fortsatt obesegrad i UFC!

Publicerat  17 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svensk-irakiske flugviktaren Amir ”The Prince” Albazi återvände i natt för att välkomna den brasilianske talangen Alessandro Costa till UFC.

Den första ronden var relativt sansad då bägge fighters avvaktade med fejkade mycket. Albazi försökte med en nedtagning men lyckades inte få matchen till mattan.

I den andra ronden sänkte Albazi sin motståndare med en vass kombination och följde till marken. ”The Prince” pepprade med hårda slag och armbågar från topp och höll dominant positionen till ronden var över.

Den tredje ronden inleddes i ett högre tempo men Albazi tajmade en nedtagning och fick topposition. De hamnade p fötterna igen men Albazi följde upp med en briljant uppercut som sänkte Costa. Albazi följde upp med hårda slag och avslutade matchen via TKO.

Läs mer

Ströp ut mästarens bror

Albazi har tidigare varit bosatt i Sverige och tränat bland annat på Allstars. Han fick sin första förlust när han gick tre ronder med den UFC-fightern Jose Torres.

”The Prince” återvände till vinstkolumnen med en submissionseger över Ryan Curtis och fick UFC-kontrakt efter den segern. Han avslutade Malcolm Gordon via submission och slog därefter Zhalgas Zhumagulov via domslut i sina två första matcher i UFC.

Innan UFC Vegas 66 besegrade Albazi Francisco Figureido; bror till UFC-mästaren Deiveson Figureido. Albazi vann via submission i den andra ronden.

Vad är näst för Amir Albazi?

ANNONS

Fler Nyheter