Connect with us

UFC

Analytikern ser framtida problem för Khamzat: ”Han kommer inse det”

Publicerat

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage

 

Nyheter

Analytikern ser framtida problem för Khamzat: ”Han kommer inse det…”

Publicerat 13 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Khamzat Chimaev. Foto. Steve Bonhage

Svenske Khamzat Chimaev (12-0) dominerade Kevin Holland under UFC 279 i helgen, men analytikern och forne UFC-fightern Josh Thomson ser framtida problem för superstjärnan.

2:13 in i den första ronden tvingade Khamzat sin motståndare att klappa ut till en D’arce choke efter att ha kastat runt amerikanen som en trasdocka.

I det senaste avsnittet av podcasten Weighing In, tillsammans med John McCarthy, detaljerade Thomson potentiella hinder som Khamzats aggressiva stil kan medföra i framtiden.

– Chimaev använde mycket energi i de första nedtagningarna, sade Thomson. Även kommentatorerna sa att han andades tungt. Han är en sådan fighter som fightas på det sättet och han kommer inse, så som en Michael Chandler insåg, att du kommer stöta på någon som kan ta allt du ger de. Och vad kommer du göra om du bränner ut dig själv, om du bränner ljuset på bägge ändor?

Läs mer

Tror Colby Covington blir tuffaste utmaningen

Thomson fortsatte med att hylla och sänka Khamzat i samma vända.

– Chimaev är en bra fighter, fortsatte Thomson. Han har många fantastiska gåvor. Fight-IQ är inte en av de.

Enligt Thomson så blir den kontroversiella, tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington den tuffaste utmaningen för Khamzat.

– Colby Covington är en av de killarna, enligt mig, sade Thomson. Han är inte den bästa killen på fötterna, men hans striking funkar för honom.

– Hans strikingstil, det ser dåligt ut, men det funkar för honom. Sedan blandar du in det med förmågan att ta ner och stoppa nedtagningar, och att få en att jobba, och hans kondition – han är lite av en dålig matchning. Han är en dålig matchning för Chimaev, tror jag.

Hittills har Khamzat briljerat i UFC och endast testats av den forne titelutmanaren Gilbert Burns. Många fans har intresserats av en potentiell match mellan Khamzat och Covington. UFC:s vd Dana White visade intresse gällande matchningen efter Khamzats match mot Burns, men inget nytt har hänt på den fronten sedan dess.

Det har tidigare spekulerats att viktnedgång till weltervikt kan vara Khamzats tuffaste prövning, snarare än en fighter i viktklassen. Det återstår att se om någon i weltervikt är kapabel till att ordentligt testa Khamzat.

Tror du Josh Thomson har en poäng gällande Khamzat Chimaevs framtid i UFC?

ANNONS

Fler Nyheter