Connect with us

UFC

Khabib kritiserar Khamzat: ”Finns inga muslimer runtom honom”

Publicerat


Nyheter

Khabib kritiserar Khamzat: ”Finns inga muslimer runtom honom”

Publicerat 13 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Stev Bonhage

Khabib Khamzat. Foto: Stev Bonhage

Det finns de som haft kritik mot svenske Khamzat Chimaev efter att ha missat vikten i helgen, men legendaren och den forne UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov har en helt annan slags kritik.

Vissa fans har ifrågasatt huruvida Khamzat använder sig av rätt sätt att klippa vikt eller inte. Khabib anser dock att svensken har för få muslimer i sitt umgänge. 

– Om du är muslim så borde du ha bra folk omkring dig – muslimer som kan säga: ”hallå, gör inte detta,” sade Khabib under ett tal i samband med ett event för välgörenhetsorganisationen Human Appeal. Jag såg nyligen Khamzat Chimaevs invägning. Jag följde vad som hände med hans vikt och kollade på hans team. Det finns inga muslimer runtom honom och detta är väldigt dåligt. För om du är en muslim, så behöver du bra, starka människor omkring dig. [De] kommer säga: ”Kom tillbaka, gör så här.”

– När du blir berömd och rik, när du får makt och det inte finns folk [omkring dig] som kommer ge råd eller om du inte lyssnar på de. då kommer något hända. Du behöver bra folk, även om du inte tycker om det, så behöver du de. 

Många jämförelser mellan Khabib och Khamzat

Sedan Khamzats UFC-debut så har han dragit jämförelser med MMA-legendaren. Bägge kommer från muslimska republiker i Ryssland och har en fightingstil som bygger på fantastisk och skoningslös brottning och press. Utöver det har bägge i stort sett enbart dominerat och är i dagsläget obesegrade. 

Det finns dock ett starkt argument för att Khamzat är ännu mer dominant, då han endast tagit emot ett enda slag i fem utav sina sex matcher i UFC. Khabib har tidigare fått kritik för uttalanden som ansetts oms gammaldags om bland annat kvinnliga fighters.

Oavsett hur man ser på Khamzats umgänge så har han utan tvekan briljerat i UFC och det ser inte ut att finnas någon som kan stoppa hans framfart. 

ANNONS

Fler Nyheter