Connect with us

UFC

Anton Turkalj vinner stort i Contender Series: ”Är inte ens trött”

Publicerat


Nyheter

Anton Turkalj vinner stort i Contender Series: ”Är inte ens trött”

Publicerat 27 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske lätt tungviktaren Anton ”The Pleasure Man” Turkalj (8-0) är nu fortsatt obesegrad efter att ha slagit Acacio dos Santos i Dana Whites Contender Series!

Dos Santos inledde med en hård slagkombination som träffade Turkalj. ”The Pleasure Man” lyckades dock säkra en nedtagning och visade sig vara dominant med sin grappling. Turkalj avslutade ronden med en snurrande armbåge och hårda slag. 

Mönstret fortsatte i de följande två ronderna. Dos Santos hade inget att sätta emot på marken eller inom grappling och hade sina enda chanser när de var separerade. Turkalj tog sig igenom alla slagväxlingar till grapplingen där han vad tydligt dominant. Svensken försökte sig på ground and pound och höll på att inleda ett par submissionförsök men hittade inte avslutet. 

Turkalj segrade slutligen via domslut med domarsiffrorna 30–27, 29–28, 29–28.

Efter matchen talade Turkalj med kommentatorn Laura Sanko.

– Innan matchen trodde jag att det var fem ronder, så jag är inte ens trött, sade Turkalj efter matchen. Jag trodde det var två ronder till. Jag vann matchen, det är det enda som betyder något just nu. Jag har inte varit i buren på 15-16 månader så det var lite av en väckarklocka, men jag gjorde mitt jobb.

Göteborgaren gav även självaste UFC-vd:n Dana White en hälsning. 

– Hej Dana, hoppas vi kan hälsa jag har flugit hela vägen från Göteborg för att träffa dig, det hade varit super, sade Turkalj.

Dessvärre räckte inte segern för att säkra ett kontrakt med UFC. 

Läs mer

Fortsatt obesegrad

Turkalj representerade det svenska landslaget i IMMAF mycket framgångsrikt tidigt i sin karriär och vann guld i EM 2017. Han kammade dessutom hem flera andra fina meriter och medaljer därefter.

Sedan proffsdebuten i december 2018 blev Turkalj snabbt en kraft att räkna med då han radade upp sju raka segrar via avslut. 

Förutom en uppmärksammad match i submissionwrestling mot UFC-stjärnan Alexander Gustafsson har ”The Pleasure Man” vunnit tre gånger i Brave CF. Han har avslutat Athanasios Herkeletzis via snabb TKO och fick sedan Ibo Aslan att klappa ut via submission. Hans sista match i organisationen var en spektakulär knockout över Konstantin Soldatov

Vem vill du se Anton Turkalj möta härnäst? 

 

Annons

Fler Nyheter