Connect with us

UFC

Cain Velasquez bryter tystnaden efter skjutningen

Publicerat


Nyheter

Cain Velasquez bryter tystnaden efter skjutningen

Publicerat april 13, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu har den forne UFC-mästaren Cain Velasquez talat ut för första gången sedan han blev arresterad i samband med en skjutning. 

De senaste veckorna så har mycket av MMA-världen enats för att visa stöd för UFC:s forne tungviktsmästare Cain Velasquez – som arresterades den andra mars. Velasquez ska enligt uppgifter ha sökt upp en man; Harry Eugene Goularte, 43, som är anklagad för att ha sexuellt ofredat en ung släkting till forne UFC-fightern. Goularte inväntar åtal för sexuellt ofredande av barn.

Det är ännu inte helt klart vad det rör sig om för relation mellan Velasquez och barnet. Många spekulerar dock att det är ett av Velasquez egna son.

Nu har den forne tungviktsmästaren gjort sitt första uttalande sedan de tragiska händelserna skedde.

Till alla som uttryckt stöd: min familj och jag kommer aldrig kunna tacka er nog, skrev Velasquez på sociala medier. Från djupet av våra hjärtan och grunden av våra själar är vi evigt tacksamma för er kärlek. Era osjälviska handlingar och tändande ord har gett mig styrka i mina mörkaste tider. Berättelsen är komplex och håller på att redas ut framför oss. Till de sanna offren i detta fallet: må gud ge er styrkan att träda fram. Det må vara svårt att återuppleva smärtan av vad som hänt er, att tala sanning kommer göra så att rättvisa delas ut och ert läkande kommer påbörjas. Jag kommer aldrig sluta hjälpa eller älska min community samt resten av er. Tack för er kärlek

– Cain Velasquez.

Riskerar 20 år i fängelse

Enligt uppgifter från åklagaren ska Velasquez ha kört efter Goularte – som var i en bil tillsammans med sin mor som kördes av hans 63-åriga styvfar Paul Bender. Velasquez ska sedan ha kört in i den andra bilen, tvingat den av vägen och sedan skjutit in i den. Trots sina avsikter träffade Velasquez Bender, inte Goularte, som överlevde skjutningen.

Velasquez inväntar cirka tio olika åtalspunkter och riskerar upp till 20 år i fängelse.

Goularte bodde i samma byggnad som dagiset pojken i fråga gick på – ett dagis som ägs av Goulartes mamma. Enligt chefsåklagaren ska Goularte ha tagit pojken in i badrummet och sedan tagit på barnets könsorgan. Barnet påstår att det ska ha hänt ”100 gånger”.

Goularte förnekar anklagelserna och påstår att han hjälpte ett barn ta på sig byxorna när de inte satt rätt.

Velasquez var tungviktsmästare i UFC mellan oktober 2010-november 2011 samt mellan december 2012-juni 2015. Han pensionerade sig från MMA 2019 till följd av en TKO-förlust mot Francis Ngannou.

Annons

Fler Nyheter